USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Україна отримала від Німеччини РСЗВ Mars II і півсотні бронетранспортерів Dingo

19 Вересня 2022 23:01
Німеччина передала Україні обіцяні ракетні системи залпового вогню (РСЗВ) Mars II та бронетранспортери Dingo.

Про це повідомили у Міністерстві оборони Німеччини, передає УНІАН.

«Ми виконуємо свої обіцянки! Ще дві ракетні системи Mars II та 50 Dingo поставлені в Україну. Ми продовжуємо підтримувати Україну у боротьбі за її територіальну цілісність та суверенітет», – йдеться у повідомленні.

У міністерстві також анонсували розширення можливостей для тренувань українських військових у Німеччині з кінця місяця.
Міноборони Німеччини також оголосило, що поставить Україні ще чотири самохідні артилерійські установки Panzerhaubitze 2000, пише «Європейська правда».

«Незважаючи на власне важке матеріальне становище, Бундесвер надасть Україні ще чотири артилерійські гармати – самохідні гаубиці Panzerhaubitze 2000, з додатковим пакетом боєприпасів. Постачання стане можливим після обговорення з промисловістю питання якнайшвидшої поставки відремонтованих знарядь із програми капітального ремонту армії і буде розпочато негайно», – йдеться у повідомленні міністерства.

Міністерка оборони Крістіне Ламбрехт заявила, що це збільшить кількість поставлених Німеччиною високоефективних гармат Україні до 14. Разом з поставленими Нідерландами гаубицями кількість переданих Україні САУ цього типу зросте до 22.

«Україна дуже хвалить цю систему і виявила бажання отримати більше гаубиць. Для подальшої підтримки України в її мужній боротьбі з жорстоким вторгненням Росії Німеччина виконає це прохання і надасть ще чотири такі самохідні гаубиці», – заявила Ламбрехт.
Як повідомлялося, 15 вересня міністр оборони Німеччини Крістіне Ламбрехт заявила, що Німеччина поставить Україні ще дві реактивні системи залпового вогню Mars II і 50 бронеавто Dingo.

При цьому співголова Соціал-демократичної партії Німеччини Ларс Клінгбайль заявив, що урядова коаліція в Німеччині ухвалила одностайне рішення не постачати бойові танки Україні, оскільки на підготовку українських військових піде тривалий час.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus