USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Україна пропонує білоруським військовим відразу здаватися в полон, – Маляр

20 Березня 2022 20:59
Білоруські військові не хочуть воювати, Україна пропонує їм відразу здаватися в полон.

Про це заявила заступниця міністра оборони Ганна Маляр на телемарафоні UAразом, пише УНІАН.

Вона зазначила, що зараз територію Білорусі використовує Росія для атак на Україну, але серед білоруських військових немає бажання виконувати злочинні накази.

"Є вже офіційна інформація на сторінці Генерального штабу ЗСУ щодо підготовки до активних агресивних дій з боку кордону з Білоруссю. Але тут ситуація дуже цікава. Ми знаємо, що територію Білорусі використовує саме Російська Федерація для того, щоб здійснювати агресивні дії. Але є позиція військових у Білорусі. І серед них вже зріє страх і небажання виконувати це розпорядження, якщо воно буде, тому що вони вже бачать, що тут відбувається. У них потроху руйнується міф про непереможну російську армію. Вони вже починають усвідомлювати, що насправді виконання такого наказу – це вчинення військового злочину", – сказала Маляр.

Читати ще: Загроза введення білоруських військ в Україну: що відомо про можливий напад Лукашенка

За її словами, українська сторона намагається відповісти на запит білоруських військових щодо надання інформації про те, як краще здатися в полон.

"Тому що там високий запит на здачу в полон, якщо почнуться такі активні дії, і в них не буде виходу", – зазначила заступниця міністра оборони.

Раніше в Міноборони України заявили, що зафіксовані ознаки підготовки Збройних сил Республіки Білорусь до прямого вторгнення на територію України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus