USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Білорусі перебувають понад 10 тис. солдатів РФ: цього не вистачить для нового наступу, – ДПСУ

29 Грудня 2022 10:15
Глава Державної прикордонної служби України генерал Сергій Дейнеко оцінив можливість наступу російських військ із боку Білорусі.

28 грудня під час телемарафону він сказав, що вороже угруповання на території північного сусіда складається з близько 10 200 бійців, чого для нового походу на Київ недостатньо, інформує Фокус.

Генерал сказав, що українські прикордонники разом із розвідкою щодня моніторять активність російських військових, у тому числі на території Білорусі. Тому збройним силам супротивника не вдасться непомітно створити на північному кордоні України ударний кулак.

За його словами, стверджувати, що наразі Збройні сили Республіки Білорусь разом із російськими збройними силами готові до наступальних дій на території України, не можна.

«Загроза, звичайно, є. Але реальних можливостей у білорусів і Збройних сил РФ немає. Ми не фіксуємо створення наступальних угруповань. Те угруповання, яке є в ЗС РФ, налічує близько 10 200 військовослужбовців. Вони не здатні здійснити повторний наступ на Україну», – наголосив Дейнеко.

Читати ще: Чи може Білорусь напасти взимку? Думка Резнікова

Нагадаємо, 13 грудня спікер Державної прикордонної служби України Андрій Демченко прокоментував раптову перевірку боєздатності спільного угруповання ЗС РФ та армії Білорусі. За його словами, для української сторони це нічого не змінює, і, незважаючи на існування певної загрози з боку Білорусі, наші прикордонники продовжують обороняти державний кордон.

Також Демченко 20 грудня повідомив, що кордон із Білоруссю максимально посилено в оборонному плані, і ситуація залишається під контролем. Він зазначив, що вся увага українських прикордонників спрямована на рухи супротивника всередині Білорусі.

Читати ще: «Загроза наростає»: на Волині готуються відбивати напад із Білорусі

Як ми писали, Білорусь почала переводити армію на «воєнний час». 13 грудня, за дорученням президента Білорусі Олександра Лукашенка розпочато раптову перевірку бойової готовності військ РБ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 29 Грудня 2022 13:22
мобіками додадуть

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus