USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Україна просить негайно допустити до місця вибуху в Польщі представників Міноборони та ДПСУ, – Данілов

16 Листопада 2022 15:45
Україна просить негайно надати доступ до місця вибуху у Польщі представникам Міноборони та Держприкордонслужби.

Про це написав секретар РНБО Олексій Данілов.

Він заявив, що Україна виступає за спільну перевірку інциденту з падінням ракети поблизу українського кордону в Польщі. Тому Київ просить невідкладно надати доступ до місця вибуху українським спеціалістам.

«Ми готові передати докази російського сліду, які у нас є. Ми очікуємо від наших партнерів інформацію, на підставі якої зроблено висновок, що це ракета ППО. Україна просить негайно надати доступ до місця вибуху представникам Міноборони та Держприкордонслужби», – написав Данілов.

Нагадаємо, ввечері 15 листопада на території сусдньої Польщі у селі Пшеводуві впала ракета, внаслідок чого загинули двоє людей. Це сталося приблизно за 6 кілометрів від українсько-польського кордону.

Читати ще: «Чули свист, а потім вибух»: подробиці падіння російських ракет в Польщі

Натомість видання AP із посиланням на трьох чиновників зі США повідомляє, що ракета, яка впала на території Польщі, могла бути випущеною з української ППО для збиття російської повітряної цілі.

Своєю чергою, президент Польщі Анджей Дуда 16 листопада заявив, що інцидент не був нападом на його країну, швидше за все, це був «нещасний випадок». Крім того, Дуда зазначив, що також немає ознак того, що це була ракета, випущена Росією.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
скептик Показати IP 16 Листопада 2022 21:10
пан Данілов дарма старається. у ОТАНі вже вирішили, що цього шкелета повішають на Україну і докази протилежного їм не цікаві

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus