USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

ЗМІ повідомляють, що російські ракети впали у Польщі та вбили двох людей. Оновлено

15 Листопада 2022 20:37
Двоє людей загинули у Польщі, в результаті вибуху в Пшеводові в районі Грубешів. Інцидент стався на території зерносушарки близько 16:40 за Київським часом. Тоді на території України тривала повітряна тривога.

Про це пишуть польські ЗМІ.

«Причини цієї події наразі невідомі. Нам надійшло повідомлення про вибух на сушарці. Фактично, після прибуття ми підтверджуємо, що щось подібне сталося. Двоє людей загинули на місці. Наразі ми охороняємо місце події та освітлюємо територію дійства», – заявив речник повітового штабу Державної пожежної служби в Грубешові, старший капітан Марцін Лебєдович.

Читати ще: «Чули свист, а потім вибух»: подробиці падіння російських ракет в Польщі
Прем’єр-міністр Польщі Моравецький скликав екстрене засідання Комітету Ради міністрів з питань національної безпеки та оборони через надзвичайну подію.

Читати ще: Польща підвищує боєготовність і думає задіяти статтю 4 Договору про НАТО

Як зазначають польські ЗМІ, у Люблінському воєводстві могли впасти одна-дві російські ракети, випущені по Україні. Повідомлення про ракетну атаку неофіційні, але походять від відомої радіостанції Radio Zet.
Як інформує Visegrad, ВПС Польщі підняли в повітря винищувачі з аеродрому в Томашуві Любельському.

За інформацією Radio Lublin, причиною смерті людей є вибух трактора з невідомої причини. Інцидент у Пшеводові стався на перевантажувальній вазі, куди заїжджають трактори з вантажами. Трактор, який в'їхав на ваги, раптово вибухнув.

На ферму прибула армія і прокуратура. Уся територія обгороджена. На місці працюють пожежники та поліція, які встановлюють точні причини та обставини події.

Місцеві жителі повідомляють, що чули два вибухи.
Жодна із сторін поки офіційно не коментували цю інформацію, а речник уряду Польщі Пьотр Мюллер закликав не публікувати непідтверджену інформацію. Уряд країни обіцяє розповісти про все після засідання силового блоку.

Світові політики вже відреагували на надзвичайну подію в Польщі.
У вівторок 15 листопада Росія здійснила масований ракетний пуск у три хвилі по українських містах, цілячись в об’єкти критичної інфраструктури.

У США та Британії відреагували на масований удар РФ по Україні
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Анонім Показати IP 15 Листопада 2022 21:19
Польща і НАТО приховають і замнуть, пуйло скаже,що випадково впали, а ті - ну добре на перший раз закриємо очі. А все тому,що ніхто з них не зацікавлений,щоб війна вийшла за межі України. Знайомий з Сирії говорив,що кацапи у них скинули на якесь село малу ядерну бомбу - так там вважають, але офіційно це ніхто не визнав, світова спільнота вирішила за краще промовчати у відповідь на 'бєспрєдєл бєшеного чєкіста', думали так буде менше проблем.
Анонім до Анонім Показати IP 16 Листопада 2022 03:20
Знайомий з Сирії вижив після ядерного вибуху і розказав це українцю ? Здається ви трохи загнули.
Металобаза Показати IP 15 Листопада 2022 22:28
Тобто ППО нема і у Польщі?
Мах до Металобаза Показати IP 15 Листопада 2022 22:46
Ні, все віддли нам..
Рапід Показати IP 16 Листопада 2022 03:17
Москальське іпсо вже вкидує на польських сайтах що це були українські ракети від С-300. Хоча для людей які мають щось в голові виникло б питання навіщо Україні тримати системи ППО з дальністю 5-40 км(по балістичним цілях) і 150-200 км по цілі типу літак біля польського кордону а не біля кордону росії чи Білорусі ?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus