USD 39.80 40.15
  • USD 39.80 40.15
  • EUR 40.05 40.30
  • PLN 10.00 10.18

Україна призупинила залізничне сполучення зі Словаччиною

13 Березня 2020 18:19
Україна призупинила залізничне сполучення зі Словацькою Республікою через оголошення Словаччиною надзвичайного стану у зв’язку з коронавірусом.

Про це повідомляє пресслужба «Укрзалізниці».

«Через оголошення про надзвичайний стан у Словацькій Республіці тимчасово (з 7 години ранку 13 березня – ред.) призупинено пасажирське залізничне сполучення із цією країною», – йдеться у повідомленні.

До сьогодні між країнами курсували поїзди № 960/961 Кошице – Мукачево, № 962/963 Кошице – Мукачево, № 8860/8863 Чієрна над Тисою – Чоп та № 8862/8861 Кошице – Чоп, що належать Словацьким залізницям, а також безпересадковий вагон Укрзалізниці № 26/382 Київ – Кошице.

Поїзди Кошице – Мукачево, Чієрна над Тисою – Чоп та Кошице – Чоп залишилися на території Словацької Республіки. Пасажири безпересадкового вагону Київ – Кошице, що відправився 12 березня з Києва, покинули поїзд на станції Чоп. Повертатися до Києва вони відмовилися.

За даними Укрзалізниці, продаж квитків на зазначені поїзди призупинено. Повернення коштів за раніше придбані проїзні документи проводиться в усіх квиткових касах Укрзалізниці згідно з діючими нормативно-правовими актами та правилами.

Інші міжнародні поїзди та поїзди внутрішнього сполучення курсують за графіком.

У пресслужбі перевізника також нагадали, що при перетині кордону з Україною всім пасажирам проводиться температурний скрінінг.

Раніше Словацька Республіка та Румунія запровадили обмеження на в’їзд на територію своїх країн з метою запобігання поширенню коронавірусу.

За інформацією словацької сторони, з 08.00 13 березня 2020 року на в’їзд до Словаччини пропускатимуться лише особи, які мають дозвіл на постійне або тимчасове проживання на території Республіки, на виїзд зі Словаччини – без обмежень. Водіїв вантажних автомобілів обмеження не стосується. Додаткові режимні заходи запроваджує і Румунія.

За даними онлайн-карти поширення Covid-19 від Дослідницького центру системних наук та інженерії Університету Джонса Гопкінса, станом на ранок 13 березня у світі коронавірусом заразилося 128 343 людини, загинуло 4720, одужало 68 324 особи.

В Україні підтверджено три випадки коронавірусу: два у Чернівецькій області і один у Житомирській.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus