USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.20 39.60
  • PLN 9.76 9.95

Україна ризикує втратити безвіз з Євросоюзом

1 Березня 2019 19:26
Міжнародна організація з боротьби з корупцією Transparency International заявила, що скасування статті Кримінального кодексу про незаконне збагачення є порушенням міжнародних зобов'язань України і може призвести до скасування безвізового режиму з ЄС, пише Новое время.

На думку антикорупційної організації, стаття 368-2 КК України, яка рішенням Конституційного суду (КС) була визнана неконституційною, насправді покладала тягар доведення невинуватості не на підозрюваного, а на сторону обвинувачення.

У Transparency International наголошують, що уряд України має взяти відповідальність за справи про незаконне збагачення, які слідчі змушені будуть закрити через рішення КС.

"Справи чиновників, звинувачених в корупції, необхідно розслідувати, а верховенство права має бути відновлено. Якщо рішення не буде знайдено, то є всі шанси, що безвізовий режим з ЄС та фінансова допомога МВФ будуть заморожені, а це в свою чергу загрожує економічному розвитку країни", - заявила Делія Рубіо, голова правління Transparency International.

Нагадаємо, Конституційний суд України прийняв рішення про визнання неконституційною статті 368-2 Кримінального кодексу України про незаконне збагачення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Корiнний лучанин Показати IP 1 Березня 2019 20:19
Тiльки привикли до Вiденськоi опери i парижських тiстечок, i що,знову вiдвикати.
Саша Показати IP 1 Березня 2019 20:24
Слава богу. МВФ ЦЕ ЩО РОЗВИТОК? ІДИ В БАНК ВІЗЬМИ КРЕДИТ І ЖИВИ
скептик до Саша Показати IP 1 Березня 2019 22:36
сиди тихо і жуй свій ягель, алєнь заполярний.
Я до скептик Показати IP 2 Березня 2019 04:32
скептик - ти дурак? чи жуєш рошенки?
Lana до Саша Показати IP 3 Березня 2019 22:40
Шановний, Саша, 1- МВФ дає гроші під 3% річних. В якому банку українському чи іноземному можете взять кредит під такі відсотки? 2- це гроші, які ідуть в золотовалютні запаси нац банку, тобто забезпечують стабільність гривні. 3- надання країні такого кредиту це сигнал для іноземних інвесторів, що в цю країну можна вкладати гроші. Інвестиції - це підприємства, робота для людей, податки в бюджет, це розвиток.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus