USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

Україна та Польща не обговорювали закриття кордонів, – Качка

28 Лютого 2024 20:24
Представники України та Польщі 28 лютого провели переговори про розблокування кордону, під час яких опція припинення торгівлі не згадувалася.

Про це заявив торговий представник України Тарас Качка.

Він зустрівся з міністром розвитку та технологій Польщі Кшиштофом Гетьманом та міністром сільського господарства Чеславом Секерським. Переговори тривали 4 години.

«Ми змогли порозумітися і працюємо над конструктивним рішенням, як розблокувати кордон і врахувати інтереси фермерів Польщі та України. Це непросто, але можливо», – розповів Качка.

Читати ще: Польські перевізники планують знову заблокувати український кордон

Представник стверджує, що пропозиції прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля щодо деблокади кордону є важливими для того, щоб побудувати взаєморозуміння.

«За всі чотири години переговорів опція закриття кордону не згадувалась. Як досить чітко сказав прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск – це було б дуже болючим рішенням для наших економік», – розповів він.

Качка вважає, що припинення торгівлі, яка в річних параметрах становить 11,7 млрд доларів, навіть на день – це «надто болісно, і це не кажучи про транзит».

«Поки що без деталей, але конструктивне рішення можливе. Тому всіх заохочую повністю і уважно прочитати заяву Дональда Туска – з усіма елементами риторики та пунктуації. Новинні заголовки можуть ввести в оману. У цю хвилину як ніколи – зберігатимемо спокій і наполегливо працюємо», – додав він.

Читати ще: «Увага, фермере, рускій у курнику»: як у Варшаві пройшов протест аграріїв і чому спалахнули конфлікти

Раніше прем’єр Польщі Дональд Туск заявив, що кордон з Україною на певний час можуть повністю закрити, припинивши двосторонню торгівлю.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Клава Показати IP 29 Лютого 2024 05:05
не уявляю існування без польської "Інки"..(сарказм)..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus