USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.72 39.90
  • PLN 9.75 9.90

Україна та США підписали меморандум про будівництво енергоблоків для АЕС

31 Серпня 2021 22:38
ДП НАЕК «Енергоатом» та американська компанія Westinghouse electric підписали меморандум про будівництво енергоблоку Хмельницької АЕС як пілотного проєкту, а в подальшому – ще чотирьох блоків загальною вартістю до 30 млрд доларів США.

Про це повідомив президент Володимир Зеленський у Твіттері, передає Укрінформ.

«Вітаю підписання меморандуму між ДП НАЕК Енергоатом та Westinghouse electric про спільне будівництво енергоблоку Хмельницької АЕС як пілотного проєкту, а надалі – ще 4 блоків за їхньою технологією. Загальна вартість проєкту – до $30 млрд», – зазначив президент.

Як повідомлялося, президент Володимир Зеленський з дружиною прибув до Вашингтона з робочим візитом на запрошення Президента США Джозефа Байдена.

1 вересня мають відбутися перемовини глав держав.

Завершення візиту заплановане на неділю, 5 вересня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анонім Показати IP 1 Вересня 2021 09:41
Американский лидер отказался проводить совместную пресс-конференцию с украинским коллегой.
Анонім Показати IP 1 Вересня 2021 10:29
Наш Вавочка что-то там в США подписал и собирается строить тут АЭС за 30 лярдов долларов. Жирный проект. Строить АЭС - дело хорошее. НО! Есть вопросы. У Украины денег на такую стройку нет. Это понимают все. Так кто же оплатит этот очередной космический проект? И главное, кто в итоге будет собственником этой АЭС? Энергетическую озабоченность Штатов понимаю. Они очень хотят, чтобы от них, их технологий, твэлов и тд и тп зависели в этом мире все государства и все президенты. Мы тоже этого хотим?
Анонім Показати IP 1 Вересня 2021 10:30
И ещё раз о планах построить в Украине АЭС. В самих США компании не могут достроить АЭС. Та, которая хочет построить у нас, сейчас находится в состоянии банкротства (точнее с 2017 года), поэтому ей как воздух нужен новый заказ под который можно получить кредиты. Украина подписалась под эту аферу. И дальше ситуация может выглядеть стандартно: стоимость проекта будут увеличивать, сроки строительства продлевать и за счет этого держаться на плаву.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus