USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Україна увійшла до списку країн з дефіцитом продовольства

30 Січня 2018 07:20
Україна потрапила до переліку з 16 країн у зв'язку з проблемами з достатніми обсягами продовольства.

Про це йдеться у доповіді Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (ФАО) і Всесвітної продовольчої програми (ВПП), підготовленої для Ради безпеки ООН, пише УНН.

Як зазначається у звіті, ситуація з продовольчою безпекою в постраждалих від конфліктах країнах продовжує погіршуватися, тож гуманітарні зусилля з надання постраждалим громадам допомоги з продовольством і підтримки засобами до існування залишаються вкрай важливими.

Доповідь про продовольчу безпеку охоплює 16 країн: Афганістан, Бурунді, Центральноафриканську Республіку, Демократичну Республіку Конго, Гвінея-Бісау, Гаїті, Ірак, Ліван (щодо сирійських біженців), Ліберію, Малі, Сомалі, Південний Судан, Судану, Сирійську Арабську Республіку, Україну і Ємен, а також район озера Чад.

Зокрема, вказано, що у Ємені ця проблема стосується 60% населення (17 млн людей), у Південному Судані - 45% (4,8 млн людей), Сирії - 33% (6,5 млн людей), Лівані щодо сирійських переселенців - 33% (1,9 млн людей), Центральноафриканській Республіці - 30% (1,1 млн людей), Україні (схід країни) - 26% (1,2 млн людей), Афганістані - 25% (7,6 млн людей), Сомалі - 25% (3,1 млн людей).

Що стосується цифри щодо України, уточнюється, що йдеться про схід країни, де, як зазначається, близько 26% людей з неконтрольованих районів і 15% населення з контрольованих урядом районів у постраждалих від конфлікту Донецькій і Луганській областях були помірно або серйозно не забезпечені продовольством.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus