USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.55 40.00
  • PLN 9.75 9.88

Україна втратила понад три млн доларів через корупцію в оборонній сфері

10 Травня 2018 18:48
Внаслідок корупційних схем та розкрадань в оборонно-промисловому комплексі Україні завдано збитків на суму три мільйони доларів та 620 мільйонів гривень.

Про це повідомляє ТСН з посиланням на прес-службу НАБУ.

"Щонайменше на 15 підприємствах комплексу детективи НАБУ наразі зафіксували факти, які стали підставою для відкриття кримінальних проваджень. Найчастіше йдеться про привласнення, розтрату майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, а також закупівлю товарів за завищеними цінами через компанії-посередники, наближені до керівництва держустанов", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що кожен другий посадовець держструктур, що фігурує у подібних справах НАБУ, може бкти причетний до появи тієї чи іншої схеми розкрадання коштів.

Антикорупційне бюро, своєю чергою, намагається протидіяти появі нових схем. Таким чином службовці запобігли закупівлі паливно-мастильних матеріалів за завищеною ціною та обмундирування неналежної якості. Це зберегло для держави 130 мільйонів гривень.

Нагадаємо, у березні Національне антикорупційне бюро України завершило досудове розслідування щодо розтрати керівництвом Львівського бронетанкового заводу грошей під час закупівлі двигунів зі шкодою для держави.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus