USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Україна вирішила захистити своїх у Росії

17 Червня 2014 15:12
Верховна Рада України доручила Кабінету міністрів зайнятися захистом прав українців у Росії. За постанову про заяву Верховної Ради України "Про утиск і недотримання прав українців в Росії" та невідкладні заходи щодо задоволення національно-культурних і мовних потреб українців за кордоном проголосували 229 народних депутатів, - повідомляє «День».

Російська Федерація спекулює на питанні захисту інтересів росіян в Україні, заявляють депутати. РФ висуваються штучні претензії до України, при цьому вона відкрито порушує права і інтереси однієї зі своїх найбільших етнічних громад - українців, які, за офіційними даними, становлять близько 2 мільйонів осіб, за неофіційними - понад 10 мільйонів людей.

Верховна Рада підтримує прагнення українців у Росії до організованої суспільної та культурної діяльності.

Кабінету міністрів Рада доручає створити центральний орган виконавчої влади з питань співпраці з українцями за кордоном та забезпечити його ефективне функціонування відповідно до закону "Про українців за кордоном", а також невідкладно розробити та затвердити державну цільову програму співпраці з українцями за кордоном.

Міністерству закордонних справ України доручається активізувати свою діяльність щодо захисту прав українців у Росії відповідно до міжнародних зобов'язань РФ, в тому числі із залученням відповідних міжнародних організацій - ОБСЄ, Ради Європи, Ради ООН з прав людини та інших. Центральний орган з питань співпраці з українцями за кордоном повинен створити робочу групу з моніторингу дотримання прав українців у Росії та підготовці рекомендацій щодо адекватного реагування на порушення їх прав.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Анонім Показати IP 17 Червня 2014 15:47
"Кабінету міністрів Рада доручає створити центральний орган виконавчої влади з питань співпраці з українцями за кордоном..........." Поставлять на цей "орган" (вибачте на слові) якесь продажне чмо і жодної справи про його активність ми не почуємо. Тільки горе народним грошам. Це не буде людина, що є "совістю нації" як наприклад, Левко Лукяненко, Євген Сверстюк, та навіть Яворівський.
Панас Показати IP 17 Червня 2014 16:16
Своїх хай захистять на Україні- ціни хай не підвищують!
Дончанин до Панас Показати IP 17 Червня 2014 17:42
Ты с графиком повышения цен знаком? Официально объявлен. Также ОФИЦИАЛЬНО объявлено отсутствие повышения уровня жизни, т.е. зарплат. Требования МВФ НЕОБХОДИМО выполнять.
Для Панас до Панас Показати IP 3 Вересня 2014 17:08
Хай!Хай!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus