USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Україна вже зараз може відмовитись від грошей МВФ, – Саакашвілі

15 Травня 2020 10:24
Україні необхідно відмовитися від нових кредитів Міжнародного валютного фонду. Про це глава виконавчого комітету Національної ради реформ Михеїл Саакашвілі повідомив в ефірі програми «Право на владу».

Експрезидент Грузії нагадав, що свого часу він відмовився від послуг МВФ.

«Мені здається, що при всьому тому, що ми зараз зобов’язані співпрацювати з МВФ, ви подивіться, скільки вони нам грошей дають. Вони дають нам грошей рівно стільки, щоб ми просто розраховувалися за зовнішні борги. І ми через це змушені постійно ходити на поклін. Я свого часу в Грузії відмовився від послуг МВФ », – зазначив він.

За словами Саакашвілі, Україна вже зараз досить сильна, щоб теж від цього відмовитися.

«Але звичайно, не з тією метою, щоб повернути старих злодіїв, а для того, щоби цивілізованим шляхом зробити реформи і зміни. І в цьому сенсі у нас все ще попереду», – сказав Саакашвілі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Тамада Показати IP 15 Травня 2020 10:35
Сьогодні Міжнародний День Відмовника! Від військової служби.
Камарджоба до Тамада Показати IP 16 Травня 2020 08:55
Все привильно. Нарешті! А ви маловірні думали що в серіалі "слуга народу" то не правда. Маловірні. Скоро і президент буде на велосипеді їздити.
!" до Тамада Показати IP 16 Травня 2020 08:56
цирк.
Олег, Луцьк Показати IP 15 Травня 2020 10:59
Такої катастрофи з суверенними фінансами як зараз, в України за 29 років незалежності ще не було. Любій здоровомислячій людині зрозуміло що без фінансових вливань ззовні, ми летимо у пропасть, в т.ч. у боротьбі з коронавірусом. Мало того що ми, малий бізнес і ФОПи не отримали жодної фінансової підтримки, мільйони людей сидять без грошей, то ще давайте підем на поводу у популістів, і влізимо в дефолт по міжнародних зобовязаннях держави та оголосимо дефолт. Результатом буде втрата бізнесів, повне зубожіння населення і як наслідок, соціальна напруженність.
Народна прокуратура Показати IP 15 Травня 2020 13:15
А заодно відмовитись від виплати пенсій, як це зроблено у Грузії! Адже більшість населення України саме пенсіонери, хай вимирають. Дуже правильні реформаторські пропозиції. Одним пострілом кількох зайців!!! Далі ще треба продовжити реформу Супрун і закрити кілька сотень лікарень. Всіх заробітчан - чартерами в Європу на заробітки! І нікому нічого платити не потрібно. Головне - діджиталізація!!!!!
Свідомий Показати IP 15 Травня 2020 13:40
Подивись тверезо- що дає тобі МВФ- бумажні фантики і ті не дає, бо гроші фактично заходять на електррнні рахунки і потім відразу ж переводяться назад в рахунок оплати існуючого боргу. Що ми віддамо в замін- реальні матеріальні активи, курей, які несуть золоті яйця- нашу безцінну землю, АЕС, залізницю, порти і інші ключові підприємства, кваліфіковані трудові ресурси. Кредити МВФ на проїдання- це снігова куля, що котиться й стрімко зростає. Чим швидше її зупинити, тим легші наслідки будуть для нас. Зрозумійте нарешті, в світі капіталістів їх цікавить тільки прибуток. Якби їх цікавив ваш добробут, знаючи корумпованість наших чиновників (яка доречі їх влаштовує, навіть більше- вони в ній зацікавлені), вони б, давали нам не "фантики", а реальні необхідні товари й обладнання. В багатьох країнах зараз реальний голод, який фактично на нашій планеті ніколи повністю і не припинявся, там реально необхідна допомога, але чомусь Нуланд туди прянички не везе, і інші "стурбовані" не те що не везуть, а й ніби цього не помічають. А все дуже просто-крім голодного населення там просто нічого взяти, а в нас ще поки є. Ніколи жоден кредитор не зацікавлений у тому, щоб ви стали заможні і перестали бути від нього залежні.
А чому до Свідомий Показати IP 16 Травня 2020 12:47
Так гарно говорите. Тоді чому ж вас з партшколи вигнали?
Ида Показати IP 16 Травня 2020 22:28
Верните пенсию жінкам в 55 !!!!!!! Нет здоров'я и сил уже жить!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus