USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Україна запустить мобільні пункти для видачі документів біженцям у трьох країнах. Перелік

26 Жовтня 2022 16:48
Державне підприємство «Документ» після вдалого досвіду роботи у Польщі планує запустити мобільні пункти для видачі закордонних паспортів, ID-карток та інших документів українським біженцям у Чехії, Німеччині і Туреччині.

Про це повідомив перший заступник міністра внутрішніх справ України Євген Єнін в ефірі інформаційного телемарафону, передає УНІАН.

«Ми постійно працюємо над розширенням переліку документів і послуг, які ми надаємо нашим громадянам. І це вже не лише закордонний паспорт або ID-картка, це вже і технічний паспорт на автомобіль, посвідчення водія. Крім того, ми працюємо над покращенням логістики і спрощенням тих процедур, які все ще тягнуть час. У подальших наших планах – розширення мережі закордонних представництв ДП «Документ» не лише у Польщі, а й в інших державах. Ми про це вже домовилися с чеською владою, нас чекає Німеччина, Туреччина», – сказав він.

Також Єнін додав, що у планах на майбутнє – оренда офісних приміщень за кордоном для роботи стаціонарних пунктів ДП «Документ».

23 червня стало відомо, що через війну процес виготовлення біометричних документів – ID карт та паспортів займає більше часу, тому українців попередили про затримки з видачею документів.

Крім того, в Польщі запустили пілотний проект з видачі українським біженцям документі держаного зразка України. Спеціально облаштовані мікроавтобуси білого кольору із символікою ДП «Документ» працюють у Варшаві, Кракові та Гданську.

З урахуванням логістики у воєнний час термін виготовлення термінових документів складає до 20 днів, а у звичайному порядку – до 40-45 днів.

Кабмін, своє чергою, продовжив дію документів, що засвідчують особу, термін дії яких закінчився у період воєнного стану. Таким чином, паспорти громадян України у формі картки, терміни дії яких закінчилися під час війни, та паспорти громадян України зразка 1994 року, до яких не вклеєно фотокартки при досягненні 25- чи 45-річного віку, є документами, що посвідчують особу та підтверджують громадянство України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus