USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

Україна звільнила з полону 215 захисників, з них 108 азовців. 200 обміняли на Медведчука

22 Вересня 2022 01:58
21 вересня Україна повернула з полону російських окупантів 215 захисників, з них 108 – бійці Азову.

В ефірі всеукраїнського телемарафону голова ОП доповів президенту Володимиру Зеленському, що 124 зі звільнених – офіцери. Серед них також є бійці Нацгвардії, Сухопутних військ, ВМС, прикордонники, поліцейські, бійці територіальної оборони, СБУ, митники, цивільні, поліцейські та вагітні жінки.

Серед захисників, що повернулися: командир Азова Денис Прокопенко (Редис); в.о. командира 36-ї бригади морської піхоти Сергій Волинський (Волина); заступник командира Азова Святослав Паламар; Олег Хоменко (Азов); командир 12-ї бригади оперативного призначення Нацгвардії Денис Шлега; командувач 1-го батальйону морської піхоти Євгеній Бова; медик Катерина Поліщук (Пташка); вагітна медик Мар’яна Мамонова; десять іноземних захисників України із США, Великої Британії, Хорватії, Швеції та інших країн.

Згідно з домовленостями, досягнутими з президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом, командири з Азовсталі зараз перебувають у Туреччині під його особистими гарантіями. Главі держави доповіли, що в обмін на захисників Україна віддала підозрюваного у держзраді нардепа Віктора Медведчука. П’ять командирів Азовсталі обміняли на 55 російських полонених.

Повний перелік звільнених:
Під час свого вечірнього звернення Володимир Зеленський повідомив, що п’ятеро командирів захисників Маріуполя, яких звільнили із російського полону, залишатимуться в Туреччині до кінця війни.

Зеленський повідомив, що з полону звільнили 215 українців, які перебували у російському полоні.

«А загалом 108 бійців «Азова», загалом 188 героїв «Азовсталі» та Маріуполя. Восьмеро поранені під час російського теракту в Оленівці... Це воїни Нацгвардії, нашої армії, Військово-Морських сил, прикордонники, поліцейські, тероборонівці, працівники СБУ та інші», – повідомив Зеленський.

Як зазначив Президент, ця операція готувалася доволі довго і в обміні є кілька складових.

«Перша складова: ми обміняли одного фаната Росії на 200 воїнів. Спочатку нам пропонували повернути 50 наших людей в обмін на одного з тих, хто перебував у слідчому ізоляторі СБУ. Ми говорили. Наполягали. Число 50 зросло до двохсот. Вони вже в Україні...

Друга складова – окрім 200 воїнів, ми повернули ще пʼятьох бойових командирів, за яких довелося поборотися найбільше, найдовше, найскладніше. Їм загрожувало найжорстокіше. В обмін на них ми віддали 55 тих, хто не заслуговує ані жалю, ані співчуття, ані взагалі будь-яких слів», – повідомив Зеленський.

Серед них: Сергій Волинський, Святослав Паламар, Денис Прокопенко, Олег Хоменко, Денис Шлега, які перебуватимуть в Туреччині до кінця війни.

«Україна домовилася з Туреччиною, що пʼятеро наших командирів, яких звільняють з полону, перебуватимуть у повній безпеці, у комфортних умовах і під особистою протекцією Президента Туреччини. На час до кінця війни. Але ми забезпечимо їхнім родинам можливість з ними бачитися», – зазначив Президент.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Українка Показати IP 22 Вересня 2022 04:40
арештуйте усіх депутатів сепаратистів і глав пятої колони УПЦ МП і буде великий обмінний фонд
Янеробот Показати IP 22 Вересня 2022 08:08
200 за медведчука? Крису випустили на свободу? Чого так мало???
ГРМ до Янеробот Показати IP 23 Вересня 2022 08:23
розкотив губу, закочуй

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus