USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Україна досі не може порахувати іноземців, – Луценко

24 Грудня 2009 14:45
 

Україна – чи не єдина держава, у якій ніхто не може встановити контроль над міграцією іноземців на її територію, – зауважив cьогодні в Луцьку на прес-конференції міністр внутрішніх справ Юрій Луценко.
 
«Після того, як людина, яка перетинає кордон, лишає талон у прикордонників, про неї ніхто нічого не знає – де вона і чим займається», – каже Луценко. Така ситуація недопустима у жодній  іншій країні. «У нас ніхто не може відповісти на запитання, скільки мігрантів чи туристів знаходиться на нашій території», – резюмував міністр.
 
Проте Юрій Луценко зазначив, що «Україна не може бути хутором, який огороджений колючим дротом», і українці мають звикати до того, що на їх вулицях буде все більше і більше іноземців. Тим самим він позитивно відгукнувся про угоду Верховної Ради з Європейським Союзом про реадмісію. Вона дозволяє  висилати із території ЄС нелегальних мігрантів і тимчасово утримувати їх на території України.
 
Депортацію нелегалів до України дозволятимуть лише в тому випадку, якщо присутність «нелегалів» на її території буде доведена юридично.
 
«Якщо в іноземця буде знайдена квитанція чи інший документ, який засвідчуватиме перебування в українському готелі, чи іншим способом доводитиме перетин нашої держави, то лише у такому випадку він може бути депортований до України. Та я особисто маю великі сумніви, що нелегали зберігають ті чи інші квитанції», – пояснив Юрій Луценко.
 
Міністр запевнив, що кількість депортованих нелегалів не буде перевищувати допустимі норми. В Україні є всього два табори для тимчасового утримання мігрантів: на Волині та Чернігівщині. А потрібно щонайменше 8. Та на побудову одного треба затратити близько 10-15 мільйонів гривень, які поки що не передбачені державним бюджетом. Проте наступного року планується створити подібні «відстійники» на Закарпатті та у східній Україні.
 
«Прийняття угоди про реадмісію не значить, що із 15 січня до України прибудуть 100 тисяч «нелегалів», – каже міністр. І запевнив: ситуація буде взята під контроль держави. Він закликав українців не влаштовувати акції протесту, мовляв, протестами і страйками нелегальну міграцію не зупиниш.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus