USD 39.65 39.95
  • USD 39.65 39.95
  • EUR 39.83 40.20
  • PLN 9.76 9.95

«Уже два тижні на валізах»: через коронавірус лучанка застрягла у Китаї

11 Лютого 2020 16:43
Серед українців, які чекають евакуації із епіцентру спалаху смертельно небезпечної епідемії коронавірусу – китайського містечка Ухань – лучанка Ольга Батура.

Протягом тривалого часу дівчина мешкала і працювала в Ухані. Проте із загостренням ситуації із поширенням смертоносного захворювання вирішила покинути Китай і повернутися до України. Проте, це виявилось не так легко.

«Не хотіла писати, але сьогодні прокинулась з надією, що нарешті полетимо додому! Та близько 9 ранку за китайським часом (це 3-тя година ранку за українським часом) нам повідомили з посольства, що з технічних причин, які не залежать від посольства України в КНР, евакуації сьогодні не буде. Посольство України в Китаї зробило все можливе і неможливе для організації нашої евакуації. Організували транспорт до аеропорту, домовились про всі деталі з китайською стороною, надали нам матеріальну допомогу, щоб ми могли придбати продукти та інші необхідні речі для евакуації. Щиро вдячна працівникам посольства за підтримку! Але, як бачимо, нашому уряду байдуже до того, що з кожним днем ситуація в місті Ухань погіршується. Чим довше ми тут залишаємося, тим більше ризикуємо захворіти. Навіть похід до супермаркету може бути небезпечним», – обурююється лучанка.
Зі слів дівчини, вона разом з такими ж українцями уже два тижні «сидить на валізах» в очікуванні рейсу додому. «Невже так важко організувати літак і знайти місце для проходження карантину. Нас всього, плюс-мінус, 50 людей! Вже майже два тижні ми сидимо на валізах, а керівництво нашої країни і далі зволікає. Інші держави (навіть Росія) давно вивезли своїх громадян. В українських новинах заявляють, що нас вже везуть додому. У мене враження, що я в якійсь паралельній реальності! Нічого не розумію!» – каже Ольга, і з іронією додає: «Можливо евакуація – це просто жарт!? Ну то давайте посміємося всі разом. Нічого іншого від «слуг народу» я і не очікувала! Сьогодні всі ми вирішили писати про цю ситуацію скрізь де можна і куди можна. Дуже сподіваюсь, що до «когось» нарешті дійде!» – просить про допомогу лучанка.
Нагадаємо, раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло про те, що волинянка Христина Лесюк, яка ось уже декілька років працює та проживає у китайському місті Ліньї у провінції Шандунь, розповіла про ситуацію зі смертоносною інфекційною хворобою – коронавірус. Також про перевірки у аеропортах Китаю, через які значно подовжується час перельоту з міста в місто, розповіла лучанка Яся Рамська.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
ан Показати IP 11 Лютого 2020 17:06
звичайно все так. але якщо не дай Боже привезуть вірус в Україну. то що буде ? враховуючи рівень нашої медицини? Ми не Китай і не Америка .і медицина наша на низькому рівні.
кузя Показати IP 11 Лютого 2020 17:11
Не треба нам тут зарази...
доброзичливець. Показати IP 11 Лютого 2020 17:28
Оля, приїжджай швидше. Ми тебе чекаємо. Усе з тобою буде гаразд.
Ом Показати IP 11 Лютого 2020 17:51
Сорі ну ти там сиди. І не треба зараз що так негативно, але ми тебе туди не заставляли їхати.
=5 Показати IP 11 Лютого 2020 18:14
Тебе держава Украіна туди послала ,чи "слуги народу"?Це твій вибір ,твоє рішення! І відповідальність теж твоя!
Лучанин Показати IP 11 Лютого 2020 23:27
Нам ще до Китаю в плані медецини дуже далеко і вони не можуть подолатии вірус. Жорстоко, але підтримую що не пускають, не дай боже вірус попаде до нас пропадем.
123 Показати IP 12 Лютого 2020 09:36
заради 40 людей ризикувати мільйонами? . це бред.! пропадем 100% . не доведи Боже попасти вірусу до нас ! нехай би вже там лишались бо навіть якщо захворіють то там і вилікують краще.....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus