USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Україна потребує майже 6 мільярдів, щоб тільки зупинити епідемію ВІЛ/СНІДу

2 Квітня 2009 18:22
Україні потрібно майже 6 мільярдів гривень, щоб зупинити епідемію ВІЛ/СНІДу. Як передає УНІАН, про це йшлося сьогодні на першому Національному форумі з подолання епідемії ВІЛ/СНІДу в умовах економічної кризи, – повідомляють 2 квітня «Волинські Новини».
За словами голови Координаційної ради організації «Всеукраїнська мережа людей, що живуть з ВІЛ», Володимира Жовтяка, у загальнонаціональній програмі забезпечення профілактики ВІЛ-інфекції, лікування, догляду та підтримки ВІЛ-інфікованих та хворих на СНІД на 2009-2013 роки, яка ухвалена Верховною Радою як закон, передбачено 511 мільйонів гривень, а бюджетом 2009 року заплановано видатки в обсязі 179 мільйонів.
«Щодня 8 українців помирають від СНІДу і 50 інфікуються ВІЛ-інфекцією. У 2014 році СНІД може стати причиною майже половини усіх смертей. Економічна криза робить епідемію ВІЛ/СНІДу відчутнішою для пересічного українця, зростають ризики щодо зараження, також через кризу є імовірність того, що поширення епідемії ВІЛ/СНІДу прискориться», – наголосив у своєму виступі пан Жовтяк.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 3 Квітня 2009 10:38
На Феофанію виділено в бюджеті мільярди ( це майже по 150тис.на одного обранця в рік). Країна ж потребує всього 6 млн., щоб зупинити СНІД. Депутути задумайтесь! Адже вірусом можна заразитись будь-де і будь-хто, незалежно від статусу.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus