USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Україна заборонила імпорт російських свиней

5 Серпня 2009 16:23
Україна заборонила імпорт живих свиней з Російської Федерації та Закавказзя через загрозу розповсюдження африканської чуми свиней, – заявив голова Державного комітету ветеринарної медицини України Петро Вербицький. Про це повідомляють «Волинські Новини».
«Потрібно сказати, що сьогодні територія України вільна від інфекційних захворювань списку А згідно з класифікацією Міжнародного епізоотичного бюро, тобто небезпечних захворювань, хоча у нас є ряд серйозних проблем, на які ми реагуємо», – заявив пан Вербицький. Зокрема, зазначив він, з огляду на ситуацію, яка склалася з розповсюдженням африканської чуми свиней на території Російської Федерації та країн Закавказзя, ми дуже схвильовані.
«Від цього захворювання немає ефективної вакцини і вона супроводжується масової загибеллю як домашніх, так і диких звірів. Той факт, що хвороба була зафіксована в Ростовській області, в Сальському районі, що менше, ніж у двохстах км від кордону України, дуже небезпечно, оскільки дикі свині можуть долати 60-80 кілометрів в день», – говорить пан Вербицький. При цьому він зазначив, що це поставило країну перед серйозним викликом. «А саме, ми охороняємо територію, моніторимо ситуацію із захворюванням. Ряд заходів вже дають можливість сказати, що ситуація контролюється і вона стабільна», – зазначив український чиновник. Крім того, він додав, що прийнято рішення про заборону імпорту живих свиней з території Росії і Закавказзя, всю продукцію тваринного походження конфісковували на кордоні, – пише орреспондент.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus