USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Українець став чемпіоном світу із заварювання чаю

25 Жовтня 2017 21:04
Українець Дмитро Філімонов виграв чемпіонат світу із чайної майстерності, що проходив у китайській провінції Хубей. Про це пише Gazeta.ua.

У фіналі взяли участь 29 осіб з 13 країн світу. Учасники змагалися в чотирьох категоріях - "Заварювання чаю", "Поєднання чаю з їжею", "Чайна міксологія" і "Чайна дегустація". Дмитро Філімонов презентував свій власний метод заварювання і став чемпіоном світу із приготування чаю.

"Щоб потрапити на світовий чемпіонат, виграв відбірковий тур в Україні, - розповідає Дмитро Філімонов. - Маю улюблений чай, який по-різному розкриває свої смакові якості при різних температурах. Захотілося поєднати ці аромати в один, щоб чай віддав все, що у нього є. Так винайшов свій власний спосіб приготування, який назвав методом диференціальної екстракції. Із ним поїхав на чемпіонат. Заварюю один і той же сорт водою з різною температурою. Потім змішую всі чаї в один. Виходить великий спектр ароматів. Чай розкривається, має інтенсивний і багатий смак".
Дмитро Філімонов виграв чемпіонат світу із чайної майстерності

Дмитро Філімонов також отримав третє місце в категорії "Чайна дегустація".

"Під час дегустації проходили два етапи. На першому організатори давали роздивитися десять різних компонентів - ароматизатори, трави, коріння. Потім їх прибирали. Для нас готували чай з трьома різними добавками і просили їх впізнати. На другому етапі заварювали десять різних чаїв одного сорту. Наприклад, усі зелені, але з якоюсь різницею. Нам давали їх пробувати і забирали. Після того заварювали п'ять чаїв із тієї десятки. Потрібно було визначити, які саме", - каже Дмитро.

За словами, хлопця зараз популярності набирає порошковий японський чай "матча"

"Зелений чай перетирають у порошок і збивають спеціальним бамбуковим віничком. Виходить такий собі пінний крем, як зелене молоко. Виходить, що чай не заварюємо і п'ємо, а з'їдаємо. Це дуже корисно, бо такий чай містить багато антиоксидантів. Зараз також експериментують, додаючи такий чай в печиво, різний крем, тірамісу".
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Кіндрат Панасович Показати IP 25 Жовтня 2017 22:00
на зоні був би нєзамєнімий чувак )

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus