USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Україні не дадуть статус головного союзника США

19 Вересня 2014 10:15
Статус головного союзника США Україна не отримає. Про це інформує Експрес.

Двосторонній рівень співробітництва між Україною і США у сфері безпеки та оборони нині вже перевищив рівень співпраці країн, що мають статус головного союзника Сполучених Штатів поза блоком НАТО (Major Non-NATO Ally, MNNA), - переконаний президент України Петро Порошенко.

Про це він заявив в інтерв'ю телеканалу CNN у Вашингтоні. “Обама сказав мені “ні”, оскільки ми вже маємо спеціальний статус. Рівень співробітництва між Сполученми Штатами і Україною, рівень співпраці в безпековій та оборонній сфері є набагато більшим, ніж статус союзника поза Альянсом”, - зазначив Порошенко.

Він зауважив, що двосторонні зусилля спрямовані саме на розвиток стратегічного, оборонного та безпекового партнерства з Вашингтоном. “Нам не відмовили, - підкреслив український президент. - Ми отримали більше, ніж просили”. Він пояснив, що досягнуто домовленості про створення спеціальної програми щодо співпраці в безпековому секторі, в Украну невдовзі приїде спеціальна група зі США для реформування сектора безпеки та оборони, в перспективі є також інші програми.

Статус MNNA для двосторонніх відносин означає пріоритетність розвитку співпраці США з певними країнами. Це включає, зокрема, можливість участі у спільних оборонних ініціативах, спільні дослідження військового характеру, участь у контртерористичних заходах, поставка обмежених видів озброєння, спільні космічні проекти. Статус MNNA мають 15 країн: Австралія, Єгипет, Ізраїль, Японія, Республіка Корея, Йорданія, Нова Зеландія, Аргентина, Бахрейн, Філіппіни, Таїланд, Кувейт, Марокко, Пакистан, Афганістан. Слід нагадати, що окремі з цих країн не тільки вільно купують американську зброю, але й мають американські військові бази на своїй території, тому твердження про „глибший рівень співпраці” між Україною і США виглядає дещо ризикованим.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 15
...... Показати IP 19 Вересня 2014 10:25
Що й слід було чекати. Обама з погляду на ситуацію в Сірії , Іраці, Афганістані зовсім не хоче втратити якщр не прихильність , то у всякому разі нейтралітет Росії у цих питаннях.
Майданутим Показати IP 19 Вересня 2014 10:35
Вам крім американського печивка на майдані більше нічого не дадуть...
Анонім до Майданутим Показати IP 19 Вересня 2014 10:39
Стовідсотково підтримую!!!
Анонім Показати IP 19 Вересня 2014 10:36
МЕҐА-ОБЛОМ,,,
ВОНО Показати IP 19 Вересня 2014 10:47
кому потрібні ліниві, злодійкуваті бовдури? правильно нікому!!! А ось використати їх в своїх цілях намагаються всі кому не лінь
белое крыло Показати IP 19 Вересня 2014 11:02
..покупай Шоколад с привкусом Крови....7-99.Акция!
Анонім Показати IP 19 Вересня 2014 11:19
Поездка Порошенко в Вашингтон, судя по всему, закончилась практически полным провалом. Все просьбы Украины были отклонены - Украина не получит специальный статус союзника вне НАТО, не получит оружие, не получит денег. Ему выдали миллиард финансовых гарантий и 46 миллионов - на целевые траты. Если учесть, что свадьба Брэда Питта и Анжелины Джоли обошлась паре в 20 миллионов, то Порошенко получил на два банкета с чаевыми. Хоть не зря съездил. Скупость Обамы связана с двумя обстоятельствами. Первое - США на Украине достигли всех своих промежуточных задач: смена режима, конфликт с Россией, зомбированное население и главное - неурегулированная ситуация на Востоке. В любой момент можно будет нажимать на любую из болезненных точек и запускать все по-новому. Обама вынужден на время отвлечься от Украины, и это - вторая причина.
ВОНО до Анонім Показати IP 19 Вересня 2014 11:29
нерод не зомбований, а повязаний кровю родичів та близьких. Таке легко не забувається і не прощається
Анонім Показати IP 19 Вересня 2014 11:23
Ганьба! Банду Обами геть!!!!
Тарас Чурило Показати IP 19 Вересня 2014 11:48
От тепер ми непотрібні нікому. Ні Росії, ні Європі, ні Америці. Живемо по новому.
Юра Показати IP 19 Вересня 2014 12:21
Треба ядерну зброю мати і на росію направити !
DJYJ до Юра Показати IP 19 Вересня 2014 12:23
Юра Луценко то ти ?
Лучанин Показати IP 19 Вересня 2014 12:43
Прикрий результат в Порошенка з Обамою. Надії на особливий статус України з США поза НАТО провалилися надовго. Прийдеться шукати інших шляхів у відносинах з Росією та їх сателітами на Донбасі. Шкода...
ВОНО до Лучанин Показати IP 19 Вересня 2014 13:49
ну що синку, допомогли тобі твої еуропейці? - сказав би Тарас Бульба
Просто жінка Показати IP 20 Вересня 2014 11:43
Потрібно в себе все налагоджувати, а не ходити з простягнутою рукою. Тисячі молодих людей не мають роботи. Потрібно налагоджувати виробництва, а не попрошайничати. Ніхто не допоможе,якщо сам не заробиш. Кинули кістку на сміх собаці і гризіться тепер Тільки країну розрушили. Обідно за державу,що такі немудрі керівники нею керують.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus