USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Українка з малим сином не може покинути Туреччину через вірус Коксакі

30 Серпня 2017 21:06
Мати хлопчика каже, що лікарі відмовляються поставити діагноз "вірус Коксакі", оскільки на результати аналізу треба чекати 10 днів, а можливо вони просто не хочуть зайвого розголосу.

У Туреччині стався ще один випадок зараження дитини вірусом Коксакі. Незважаючи на те, що цю інформацію неодноразово спростовували у дирекції культури і туризму Антальї, українці і далі стикаються з вірусом, який дуже швидко поширюється.

До ТСН.ua звернулася одеситка Маріанна Яценко, яка розповіла, що на туристичному курорті в Антальї її чотирирічний син заразився вірусом Коксакі і тому сьогодні, 30 серпня, їм заборонили сідати на літак.

"Ми сьогодні намагалися вилетіти з Анталії до Одеси і нас в аеропорту зняли з рейсу через те, що у дитини висип. На курорті, де ми відпочивали, вже було кілька сімей з вірусом Коксакі, тому ми розуміли, що відбувається і встигли почитати про це. Пілот не дав нам вилетіти і відправив нас до лікарні. Ось ми сьогодні від 8 ранку перебуваємо в лікарні, ми одразу повідомили страхове агентство і потім по приїзду в лікарню ми поінформували і страхову, і зателефонували до Anex Tour, оскільки це сторона, яка відряджає та вони співпрацюють зі страховою компанією "VUSO", – розповідає Маріанна.

Читайте також: У Луцьку 8-місячна дитина перехворіла вірусом Коксакі

За словами одеситки, лікар оглянув дитину та сказав, що госпіталізації вона не потребує, але хлопчик заразний і вони не можуть до 2 вересня летіти до України. Проте, у страховій відмовилися відшкодувати проживання та переліт.

"Після тривалого листування страхова компанія написала нам, що вони не будуть оплачувати ні проживання до 2 вересня, ні переліт до України, посилаючись на пункт договору, оскільки ми не маємо потреби в лікуванні і госпіталізації. Я тоді сказала, що нехай нас госпіталізують, тому що ми сидимо в холі госпіталю, повз нас ходять люди, діти, вагітні жінки, але якщо ми не заразн,і нехай дають нам дозвіл на виліт на завтра. Вони нам говорять: "Ні, ми таку відповідальність на себе не візьмемо, бо, це дуже заразний вірус". І все пішло далі по колу", – додала вона.

Виходить замкнуте коло, оскільки летіти не можна та до лікарні покласти на лікування медики також не беруться. Проте, проблема ще й у тому, що лікарі навіть не хочуть вказувати у довідці, що це вірус Коксакі, хоча у дитини досить явні ознаки і його важко переплутати з чимось іншим.

"Формально, страхова нічого не оплачує, якщо немає госпіталізації, тому я і прошу вказати, що це вірус Коксакі і госпіталізувати нас. У лікарні навіть не можуть вказати про це в довідці, що це вірус Коксакі, тому що, потрібно тоді відправляти до державної лабораторії кров на аналіз. Зараз у них свята і скоро Курбан-байрам і результати аналізів будуть не раніше 10 днів", – розповідає мати хлопчика.

Маріанна зазначає, що висипи почалися три дні тому, тепер потрібно перечекати інкубаційний період, який триватиме до 2 вересня. Страхова повідомила, що 2 вересня знадобиться провести ще один огляд за рахунок українців і ніякої частини витрат компанія оплачувати не буде, оскільки немає висновків лікарів.

"Мій чоловік зі старшою дочкою вже відлетіли, а я зі своїм чотирирічним сином залишилася. І ось ми без їжі і без води весь день сидимо в лікарні всі коростою вкриті. Я прошу їх взяти аналізи, але поки теж безрезультатно, тому що, сьогодні це зробити неможливо. Ми сидимо тут і не виходимо з лікарні, нам навіть нема куди йти", – додає Маріанна.

За словами жінки, лікарі навмисно не вказують, що це вірус Коксакі, тому що не хочуть розголосу, інакше ніхто не захоче їхати до Туреччини.

"Зараз 16:40. Моя дитина спить сидячи, голодна в холі лікарні. Нікому до нас немає справи, крім нашої родини, на жаль. Готелі нас відмовляються приймати, оскільки ми заразні. При цьому, за правилами лікарні, госпіталізації ми не потребуємо", – додала українка.

Українські лікарі застерігають, що захворіти цим вірусом дуже легко. Він дуже активний, його контегіозність (заразність) складає 98%. Вірус передається повітряно-крапельним й орально-фекальним шляхами. До останнього належить небезпека заразитися через брудні руки та немиті овочі і фрукти.

Більше про вірус Коксакі, поради та застереження лікарів читайте у нашому матеріалі за посиланням.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 30 Серпня 2017 22:08
я думав тільки у нас така дурня буває
У до Анонім Показати IP 31 Серпня 2017 00:36
Нас бы иностранцам жопу целовали,

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus