USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Вірус Коксакі після курортів Туреччини дістався Луцька

7 Серпня 2017 19:00
Чимало лучан для цьогорічної відпустки обрали мальовничі куточки Туреччини, навіть не здогадуючись про небезпечний вірус, який може там підстерігати.

Спалах ентеровірусної інфекції Коксакі або вірусу Коксакі – зафіксований на курортах Туреччини. Місцеві лікарі просто «відмахуються» з властивим їм оптимізмом, а випадків захворювання стає все більше.

1 серпня нардеп Віталій Купрій опублікував у Фейсбуці розповідь свого товариша, сім'я якого перехворіла вірусом під час відпочинку.
Найнеприємніше те, що вірус заразний і дістався України, зокрема Луцька.

Так, лучанка Юлія розповіла, що її 8-місячний син перехворів вірусом, підхопивши його просто на вулицях міста.

Дитячий педіатр Віктор Сулім зазначає, що цього літа, в порівнянні з минулим, звернень побільшало.

«Особисто до мене звернень цього літа було близько 20, це в основному діти, але були випадки захворювання у дорослих. Якщо хвороба протікає без ускладнень, то небезпеки за собою не несе, і, як правило, проходить сама», - повідомив лікар.

Симптоми вірусу Коксакі

Симптоми вірусу Коксакі дуже легко сплутати з ГРВІ, вітрянкою та стоматитом. Ця хвороба здатна протікати у більш ніж 20-ти різних формах. Зазвичай, перші ознаки захворювання з’являються на другий день – це висока температура, близько 38-40 градусів, яка може триматись 3-4 дні від початку хвороби. Температура супроводжується болями у м’язах, та мігренню.

На третю добу хворий починає відчувати нестерпну біль у горлі, яка локалізується в районі

мигдалин, та значно посилюється при ковтанні.

Наступним проявом вірусу є висипка – дрібна, розкидана по всьому тілу, найбільше уражає руки, ноги, та ротову порожнину, місцями можуть утворюватись пухирі великих розмірів, або ж виразки.

В більш тяжких проявах хвороби з’являються розлади з боку шлунково-кишкового тракту, такі як рвота, або ж пронос.

Усі симптоми захворювання здатні триматись 2-10 днів, але, як правило, інфіковані вже на четверту-п’яту добу відчувають значне полегшення. В цей час вірус і починає відступати – пухирі тріскаються, провокуючи зняття шкіри, температура не підіймається, біль проходить. Відомі випадки, коли через деякий час в людини, яка вже видужала, нігтьова пластина втрачала свою цілісність, а саме – відставала від нігтьового ложа.

Лікування

Лише симптоматичне.

Пити багато рідини, знімати головну біль обезболюючими препаратами, температуру збивати жарознижуючими, біль у горлі полегшувати антисептичними лікарськими засобами, а на розлади шлунково-кишкового тракту впливати абсорбентами.

Дуже важливо слідкувати за своїм станом, якщо Ви не відчуваєте полегшення, або ж ситуація різко погіршилась – негайно викликайте лікаря. Вірус Коксаки зазвичай проходить без ускладнень, але існують випадки коли хвороба уражала головний мозок, серце, або ж призводила до зневоднення організму.

Профілактика

Профілактика лише в застереженні. Інфекція передається через брудні руки, не миті овочі та фрукти, забруднену воду, також фекально-оральним шляхом, рідше – повітряно-крапельним.

Будьте пильними, дотримуйтесь елементарних правил гігієни та не контактуйте з носіями інфекції.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Перехожий Показати IP 7 Серпня 2017 19:19
Нема чого їздити по світі і віруси збирати додому! І в Україні є де відпочити
Я до Перехожий Показати IP 7 Серпня 2017 21:24
З Затоки ротовірус або сальмонельоз привезти?
Анонім до Перехожий Показати IP 7 Серпня 2017 21:58
Ты, видать дальше Свитязя ни-ни !
Ваня до Перехожий Показати IP 8 Серпня 2017 09:38
Це точно
Хлопи з парку Показати IP 7 Серпня 2017 22:06
всяке ***** додому звозять
Я звтздець Показати IP 7 Серпня 2017 22:52
Скажіть , якщо така х**ня.... то чому до сих пір мовчить МОЗ?????? Бо татари бабла дали??? А внучка директора однієї з сіток заправок в червні випадково не від цього померла??? Маляточко-маленьке??????????????? Що це робиться??? Не керівники в державі а гірше гієн.....
Валентина Іванівна Показати IP 8 Серпня 2017 06:57
Це ж треба занести свою голову в Туреччину, щоб назад не принести?! Вірус принесли, СПІД також, ще еболи нехватає! Ніхто нам нічого не винний в наших бідах, тільки ми самі і при чому тут МОЗ. Самим мозок треба включати
Вікінг до Валентина Іванівна Показати IP 8 Серпня 2017 21:28
А те що в країні нема вакцини від сказу і її треба купляти в бариг це теж МОЗ не до чого? То давайте ліквідуємо його, нащо тримати дармоїдів.
Я Показати IP 8 Серпня 2017 20:41
Віктор Юхимович дуже класний лікар! І правда від цієї хвороби немає ліків. Тільки перечекати. Хворіла дитина місяць назад. Все нормально, тільки дуже сильний зуд був десь два- три дні поспіль....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus