USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Українка за походженням очолить МЗС Канади - ЗМІ

10 Січня 2017 20:56
Канадська політик із українським корінням Христя Фріленд буде призначена новим міністром закордонних справ Канади, - повідомляє Радіо 24 з посиланням на CBS News.

Раніше Христя була міністром міжнародної торгівлі. Фріленд замінить на посаді Стефана Діона, який піде з політики, аби зайняти дипломатичний пост. Із урядом попрощається і міністр імміграції Джон МакКаллум, який посяде крісло посла Канади в Китаї.

Фріленд – донька адвокатів Дональда Фріленда та українки за походженням Галини Хом'як. Політик була журналістом та починала кар'єру в Україні як стрингер Financial Times, The Washington Post і The Economist. Згодом вона зайняла посаду керівничого директора Financial Times у США. У березні 2010 року Фріленд перейшла на посаду редактора в Thomson Reuters, а в квітні 2011-го стала редактором Thomson Reuters Digital.

2013 року Христя залишила журналістику, щоб балотуватися на довиборах до парламенту Канади від Ліберальної партії. У листопаді 2015 року стала міністром міжнародної торгівлі Канади.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Лучанка Показати IP 11 Січня 2017 10:14
Ну і що з того?! Українців по світу талановитих багато, от тільки в Україні у владі їх немає, від слова ЗОВСІМ немає!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus