USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Українська армія перейде на нову систему управління до кінця 2020 року, – Генштаб

3 Вересня 2019 23:45
Трансформацію військового управління у Збройних силах України планується завершити до кінця 2020 року.

Про це перший заступник начальника Генштабу ЗСУ генерал-полковник Ігор Колесник повідомив в інтерв’ю «Армія.Inform».

За його словами, до кінця 2020 року армія перейде на нову систему управління, буде підібраний новий фаховий особовий склад в оновлені структури. Колесник зауважив, що суть реформи полягатиме у чіткому поділі повноважень між органами військового управління, які займаються розвитком, підготовкою і забезпеченням («генеруванням») Збройних сил, та тими, які здійснюють застосування військ.

«За принципами країн НАТО оборонне відомство як орган центральної влади має здійснювати демократичний цивільний контроль над Збройними силами, ресурсне забезпечення армії, а також визначати оборонну політику, а Генеральний штаб – реалізовуватиме її», – сказав Колесник.

За його словами, також будуть розділені посади головнокомандувача і начальника Генштабу.

«Щодо розмежування посади начальника Генерального штабу та головнокомандувача Збройних сил України, а також реформування командувань видів, то це завдання ми виконаємо до кінця поточного року», – сказав Колесник.

Він пояснив, що головнокомандувач командуватиме армією, а органом, що забезпечуватиме його роботу та надаватиме всебічну підтримку в реалізації його рішень, буде Генеральний штаб.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus