USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Українська армія відбила в росіян 4 села на півдні, – CNN

30 Серпня 2022 08:22
Українські війська повернули з-під російської окупації чотири села у Херсонській області, але головна ціль – місто Херсон.

Про це пише CNN із посиланням на українське джерело в армії, яке не називають із міркувань безпеки, передає Українська правда.

"Операція почалася вночі з масованого обстрілу російських позицій і тилу. Основний напрямок наступу був на Правдине. Ми вдарили по їхній піхоті з "ДНР" і "ЛНР", вони втекли. Російський десант втік за ними…

Зараз ми звільнили чотири села. Їхня перша лінія оборони була прорвана в трьох місцях", – цитує видання джерело.

Військовий сказав іноземним журналістам, що звільнено села Новодмитрівка, Архангельське, Томина Балка та Правдине. Щоправда, за даними УП, йдеться про інші села, інформація наразі уточнюється.

За словами джерела CNN, багато загарбників було вбито й захоплено в полон, багато російської військової техніки було знищено.

"Ми побачимо, як воно піде далі. Наша ціль – Херсон", – сказав співрозмовник західного медіа.

Читати ще: Військова операція потребує тиші, – речниця ОК «Південь» про контрнаступ на Херсонщині

Як повідомили в ОК "Південь", ЗСУ знищили переправу росіян через Дніпро в районі села Львове у Бериславському районі Херсонської області. Крім того, було знищено 30 зразків російської техніки та ліквідовано щонайменше 82 окупантів.

Нагадаємо, 29 серпня оперативне угруповання "Каховка" повідомило, що українські захисники знищили практично всі великі мости поблизу Херсона й прорвали першу лінію "оборони" російських військ у Херсонській області.

Тим часом Президент Володимир Зеленський у вечірньому зверненні 29 серпня заявив, що українські захисники будуть гнати окупантів аж до кордону, але про плани ЗСУ ніхто не розкаже, а російським військовим час тікати чи здаватися в полон.

За його словами, війна почалася з окупації Криму та Донбасу і повинна закінчитися їх звільненням.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus