USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Військова операція потребує тиші, – речниця ОК «Південь» про контрнаступ на Херсонщині

29 Серпня 2022 15:25
Збройні сили України дійсно розпочали військову операцію на Херсонщині. Однак спочатку її потрібно завершити, і вже тоді оцінювати результати.

Як передає Бабель, про це повідомила речниця оперативного командування «Південь» Наталя Гуменюк.

«Будь-яка військова операція потребує тиші. В умовах гібридної війни така реакція на новини з фронту – шкодить ЗСУ. Новина про наступ на південному напрямку є, вона надихнула українців. Але наразі треба усвідомлювати, що будь-які дії спочатку необхідно завершити, тільки тоді вони будуть результативними. Зараз треба почекати і зрозуміти правила і послідовність дій військових підрозділів», – підкреслила вона.

За її словами, сили росіян доволі потужні, оскільки вони підтягнули туди свої резерви. Однак ЗСУ вже тривалий час знищують склади боєприпасів та військової техніки ворога, а також обстрілюють мости, щоб ускладнити логістику.

«Наші заходи послабили ворога, але він досі дуже потужний. Навіть те, що вони морально дезорієнтовані, це, звісно, грає нам на руку, але розслаблятися поки зарано», – пояснила вона.

Також Гуменюк наголосила, що українські військові не знищують інфраструктуру. Вона закликала людей на окупованій територій, хто не має можливість евакуюватися, перебувати в укриттях.

Водночас американські посадовці в коментарі CNN теж підтвердили, що Україна почала певні контрнаступальні дії. Там називають це початком «формування» умов для військової операції. Такі «формування» умов є стандартною військовою практикою перед наступом і включають удари по системах озброєння, командування та управління, складах боєприпасів та інших цілях для підготовки поля бою до запланованого наступу. У США вважають, що український контрнаступ, який давно очікувався, включатиме поєднання повітряних і наземних операцій.

Що відомо по Херсонщині станом на зараз:

– Берислав. Влучання в машзавод, там де базування окупантів.

– Влучання в пост, де базувалися окупанти біля маячанського Північно-Кримського каналу.

– Влучання в переправу у Львове (Бериславський район). Знищено все, що там було.

– Гаврилівка, Бериславський район. Мінус БК.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus