USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Українська економіка втратила понад €1,5 мільярда внаслідок блокади західних кордонів, – експерт

23 Січня 2024 17:00
За два місяці українська економіка втратила понад 1,5 млрд євро через страйки, які блокували роботу пропускних пунктів на західних кордонах.

Про це заявив заступник голови Всеукраїнської агарної ради Денис Марчук, пише Укрінформ.

«У цілому за листопад та за грудень збитки (від блокади кордону – авт.), яких зазнала економіка країни, в тому числі і товаровиробники, сягають більш як 1,5 млрд євро», – сказав він.

Читати ще: Між Україною та Польщею можуть з’явитися чотири нові пункти пропуску, – Шмигаль

Марчук зазначив, що, крім цього, українські підприємці втратили свої контракти та замовників в європейських країнах, бо товар не був вчасно доставлений.

За словами експерта, загалом внаслідок блокади пропускних пунктів обсяги агроекспорту автотранспортом скоротились на 40%. Марчук наголосив, що найбільше від блокування кордону постраждали експортери західних областей України, які зазвичай постачають свою продукцію до Європи наземними шляхами.

Як повідомлялося, 6 листопада польські перевізники розпочали блокаду руху вантажівок поблизу трьох найбільших пунктів пропуску на кордоні з Україною: «Корчова – Краківец», «Гребенне – Рава-Руська», «Дорогуськ – Ягодин». Серед основних вимог – повернення практики дозволів для українських перевізників, скасованої угодою з Євросоюзом до 30 червня 2024 року.

Із 6 січня у Польщі відновили рух вантажівок дорогою до прикордонного пункту пропуску «Медика – Шегині». Ще три пункти пропуску були розблоковані 17 січня. Йдеться про «Дорогуськ – Ягодин», «Гребенне – Рава-Руська» та «Корчова – Краківець».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анонім Показати IP 23 Січня 2024 19:55
Польські брати, та інші західні партнери нас ніколи не підведуть. Та завжди підставлять плече, або підніжку, це як їм вздумається
Анонім Показати IP 23 Січня 2024 21:01
якось по**й...
Клава Показати IP 24 Січня 2024 10:36
стежка між двома первіснообщинними племенами була заблокована якимись недоброзичливцями.. Тоді ще не народився Махно, суди та прокурватура ще не були створені, тим більше, ніхто не чув про фінансові санкції..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus