USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Українська Вікіпедія – 16-та за кількістю статей

27 Вересня 2010 16:27
Український розділ Вікіпедії посідає 16-те місце за кількістю статей – їх в україномовній версії налічується 230 тисяч.
Однак найбільше матеріалів розміщено в англійській та французькій версіях проекту, інформує «Дело».
Україномовний розділ Вікіпедії був створений в 2004 році. Відтоді в нього було внесено понад 5 мільйонів модифікацій змісту. Тільки за останній місяць українську Вікіпедію редагував близько 1500 зареєстрованих учасників і кілька тисяч анонімних користувачів.
У серпні щодня в українському розділі Вікіпедії створювалося в середньому 176 нових статей.
Серед мовних розділів Вікіпедії лідирує анломовна версія – 3,4 мільйона статей. На другому місці – німецький варіант з 1,1 мільйона статей, на третьому – франкомовна версія, у якій 1 мільйон статей.
Довідка. Вікіпедія – вільна онлайн-енциклопедія, в якій кожен користувач може редагувати і створювати статті. Вона також є одним з десяти найпопулярніших сайтів в Україні та світі, а також найпопулярнішим сайтом без реклами.
Основні принципи наповнення Вікіпедії: енциклопедичність матеріалу, неупередженість змісту, публікація матеріалів на умовах вільних ліцензій, етичність щодо інших учасників проекту.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus