USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Українські біженці в Польщі можуть отримувати гривневу пенсію: як перевести виплати

11 Серпня 2023 06:45
Українці, які тимчасово перебувають в Польщі, можуть перевести свої пенсійні виплати туди. Зробити це можуть як пенсіонери, які вже отримували пенсію в Україні, так і ті хто, досяг пенсійного віку за кордоном.

Про це повідомляє РБК-Україна.

Для того, щоб перевести українську пенсію в Польщу, потрібно подати документи через Установу соціального страхування Польщі (ZUS).

У польський ZUS можна звернутися за місцем перебування, надавши пакет необхідних документів. У територіальному органі ZUS повинні заповнити необхідні форми та копії документів і надіслати до Пенсійного фонду в Україні.

ПФУ розглядає заяву та ухвалює рішення щодо переведення пенсії. Українцям повідомляють відповідь через ZUS.

Для переведення пенсії потрібні такі документи:

паспорт громадянина України;

довідка про присвоєння номера PESEL;

номер облікової картки платника податків;

пенсійне посвідчення;

довідка з банківськими реквізитами рахунку у фінустанові, куди будуть приходити виплати.

Читати ще: Самотні пенсіонери можуть оформити щомісячні доплати: хто саме та як це зробити

Якщо переведення схвалять, пенсійні виплати будуть переказувати кожного кварталу на банківський рахунок, відкритий в одній з польських фінустанов.

Читати ще: Пенсіонери з окупованих територій зможуть відновити виплати через відеозв'язок

Якщо в Україні ви отримували пенсію на пошті, то перед від’їздом подайте заяву про зміну способу доставки коштів та відкрийте пенсійний рахунок в українському банку. Надалі це дасть можливість отримувати пенсію навіть за кордоном і полегшить процес її переведення, якщо така потреба виникне.

Раніше ми повідомляли, що середній розмір пенсії в Україні становить 5300 грн на місяць, водночас 30% пенсіонерів отримують менш 3000 грн. Найменший розмір середньої пенсії – у Тернопільській області.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus