USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Українські каноїстки та боксер Хижняк здобули срібні медалі на Олімпіаді

7 Серпня 2021 09:53
Спортсменки Людмила Лузан та Анастасія Четверикова здобули для України ще одне олімпійське «срібло» – з веслування на байдарці та каное.

Дівчата посіли друге місце у фінальному заїзді серед жіночих дуетів на дистанції 500 метрів, передає УНІАН.

Їхній результат – 1:57.499. Українки обійшли у змаганнях суперниць з Канади й Німеччини. «Золото» отримав Китай.
Український боксер Олександр Хижняк також став срібним призером Олімпійських ігор у Токіо. Хижняк, який виступає у ваговій категорії 75 кг, у фіналі олімпійського турніру зустрівся з бразильцем Ебертом да Консейаном Соузою.

Українець домінував у поєдинку, виграв перший і другий раунди, але в підсумку програв у третьому. Він пропустив удар назустріч, після якого опинився на канвасі. Хижняк показав, що готовий продовжувати бій, але рефері зупинив поєдинок.
Хижняк приніс Україні п'яту срібну медаль і 16-у загалом.

Олімпіада в Токіо

На Олімпіаді в Токіо Україну представляють 157 спортсменів. Вони виступлять у 29 видах.

За золоті медалі на Олімпіаді українські спортсмени отримають 125 тисяч доларів, за срібні – 80, за бронзові – 55.

Україна завоювала в Токіо вже десять бронзових медалей. Першу медаль Україні принесла дзюдоїстка Дар’я Білодід. Також бронзові нагороди вибороли шпажист Ігор Рейзлін, стрілки Олена Костевич та Олег Омельчук (у дуеті), плавець Михайло Романчук (на дистанції 800 метрів) та тенісистка Еліна Світоліна. Алла Черкасова та Ірина Коляденко стали бронзовими призерами з вільної боротьби. Марта Федіна та Анастасія Савчук (у дуеті) виграли бронзову медаль в артистичному плаванні, Людмила Лузан – у веслуванні, а Станіслав Горуна – у карате.

1 серпня Україна завоювала першу срібну медаль – плавець Михайло Романчук став другим на дистанції 1500 метрів. 4 серпня борець греко-римського стилю Парвіз Насібов теж став срібним призером. Каратистка Анжеліка Терлюга також завоювала срібло.

Першу золоту нагороду на Іграх у Токіо для України завоював Жан Беленюк.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus