USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Українські рокери та польський шовінізм: чому гурт «Ot Vinta» не пускають у Польщу

5 Серпня 2016 16:16
Дипломати не змогли допомогти українському гурту, який зіткнувся із забороною в’їзду на територію Польщі.

Про це йшлося під час гутірки з художником та рокером Юрком Журавлем 5 серпня у рамках фестивалю «Бандерштат».

«Польща тепер не адвокат, а прокурор України: таке відчуття, що сейм Польщі ніколи не був настільки тупим і промосковським»,- зауважив художник та музикант свою думку щодо визнання польським сеймом Волинської трагедії геноцидом поляків.

З його слів, гурт «OtVinta» запросили на Підляшшя у першій половині липня на купальські свята. Меру міста у Польщі прийшло попередження від скінхедів-ультрас, які вболівають за футбольний клуб «Полонія». Його попередили, що у разі виступу гурту ультрас палитимуть сцену, робитимуть безлад і когось поб’ють. Мер після цього просив організаторів не запрошувати «OtVinta», а організатори вирішили скасувати фестиваль. Натомість спільнота солідарності Польщі та України організовувала великий концерт у центрі Варшави, куди запросила гурт. Дорогою вже на теренах Польщі музикантів зупинили і після багатогодинного розпитування і підписування документів їм повідомили про депортацію та скасування віз. Музиканти пояснили, що є українцями і націоналістами, але не ворожими до Польщі. У паспортах їм усе ж поставили заборону в’їзду на території Польщі. Після цього вони були змушені скасувати ще декілька концертів у польських містах. Звернення до Дещиці та Клімкіна, зі слів Юрка Журавля, не дали жодних результатів і влада не реагує.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Ая Показати IP 5 Серпня 2016 18:59
Переконаний, що польським шовіністам треба плювати в їх Україно кровожерні писки, інформуючи ту гидоту, що українці не націоналісти так як вони, а просто ПАТРІОТИ.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus