USD 39.70 40.10
  • USD 39.70 40.10
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Українські телеканали транслюватимуть в Європі та Азії

3 Квітня 2014 11:37
Азербайджанський супутник транслюватиме українські канали в Європу та Центральну Азію. Супутниковий оператор Азербайджану - ВАТ "Азеркосмос" - уклав угоду з компанією "Укркосмос". Компанії спільно організують мовлення кількох українських телеканалів у Європі, Центральній Азії та ряді країн Близького Сходу допомогою телекомунікаційного супутника "Азерспейс-1". Про це повідомляє ИТАР-ТАСС з посиланням на міністерство зв'язку та високих технологій Азербайджану.

Зазначимо, що жоден український канал не транслюється у Росії, і російські телеглядачі не мають можливості дивитися наші телепередачі.

Через азербайджанський супутник за стандартами MPEG-2 транслюватиметься пакет, що включає телеканали УТР, "Культура", "Львів ТБ", "ЧП Інфо". Комерційні умови угоди не розголошуються.

Супутник "Азерспейс-1" запущений на орбіту в лютому минулого року. Він був побудований за замовленням Азербайджану в США компанією Orbital Sciences. "Азерспейс-1" розрахований на охоплення Східної Європи, Африки, Близького сходу, Кавказу і Центральної Азії. Передбачалося, що 20% ресурсів супутника буде використовуватися для задоволення потреб республіки, а решта 80% - надаватися іноземним споживачам.

За даними компанії "Азеркосмос", що є єдиним супутниковим оператором на Кавказі, загальна вартість проекту запуску супутника склала 250 млн доларів. Чистий прибуток від експлуатації "Азерспейс-1" очікується на рівні 420 мільйонів доларів.

У 2016 році Азербайджан планує вивести на орбіту другий телекомунікаційний супутник.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Астра Показати IP 3 Квітня 2014 20:49
Клас! В Азії тільки українські кАнали і дивитись!:)))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus