USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Українські скаути святкують сторіччя

4 Квітня 2012 13:36
Цього року Пласт – Національна скаутська організація України відзначає 100-річчя першої Пластової Присяги. Відроджуватися в Україні після багаторічної заборони Пласт почав саме в Луцьку.
Про це повідомила прес-служба Волинської округи Пласту.
Ця визначна для усіх пластунів подія відбулась 12 квітня 1912 року у Львові. Від того часу Пласт не припиняв своєї діяльності, хоча й не завжди міг існувати в Україні. Після переломних подій початку 90-х Пласт відродився і на своїй Вітчизні. Перші гуртки почали діяти саме у Луцьку завдяки ентузіазму Олега Покальчука, а першу пластову присягу луцькі пластуни нового покоління склали на В’їзній вежі Луцького замку. Тому святкування 100-ліття Пластової Присяги є для лучан особливою подією.
Луцькі пластуни запланували кілька заходів, щоб відзначити свій ювілей.
Від 7 квітня можна буде ознайомитись із діяльністю організації на виставці пластових фотографій під відкритим небом, що відбуватиметься на вулиці Лесі Українки в Луцьку. Виставку можна відвідати від 10.00 до 19.00. А 16 квітня виставку перенесуть до парку імені Лесі Українки, де відбуватимуться також Великодні забави.
12 квітня – безпосередньо у річницю першої пластової присяги на території Луцького замку відбудеться урочиста частина святкування. Захід розпочнеться з молебню за всіх пластунів, згодом відбудеться вручення подяк лучанам, що долучились до розвитку Пласту на Волині. Найважливішою частиною свята буде складення пластової присяги пластунами з Луцька та Колок на В’їзній вежі замку.
16 квітня – у час святкування Великодня пластуни організовують поблизу входу до парку імені Лесі Українки Великодні забави-гаївки для лучан. Окрім традиційних святкових розваг, буде можливість посмакувати пластового життя: скуштувати традиційні пластові страви, та пригоститись святковим тортом, а також взяти участь у пластовому караоке та сфотографуватись із живими скульптурами пластунів.

Довідково:

Заходи відбуваються за сприяння управління у справах сім’ї, молоді та спорту Волинської ОДА.
Інформаційна підтримка – ВОДТРК, Інтернет-видання «Волинські Новини», ВолиньPost, Молодіжний портал Волині.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus