USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Українські цукерки більше не затримують на білоруському кордоні

7 Червня 2013 11:49
Білорусь більше не здійснює посилений митний контроль за поставками кондитерських виробів з України.
Про це заявив президент асоціації «Укркондпром» Олександр Балдинюк, йдеться в публікації «Украинские конфеты больше не останавливают на белорусской границе», - інформує Gazeta.ua.

За його словами, у травні-червні ситуація значно покращилася, але на внутрішньому ринку становище мало змінилося.

Відновити обсяги поставок на білоруський ринок українським кондитерам поки не вдалося, говорить голова «Укркондпрома».

«На практиці білоруська влада продовжує чинити тиск на торговельні мережі всередині країни і змушує магазини обмежувати реалізацію українських кондитерських виробів на користь білоруських виробників», - відзначає він.

Як повідомило джерело в кондитерської компанії АВК, офіційно ніхто в Білорусі не забороняє реалізацію української продукції, але за фактом торговельним мережам не рекомендується продавати кондитерські вироби з України, Росії та країн Європи.

Жорсткіше всього цю рекомендацію виконують в Мінську.

У білоруській столиці, за відомостями джерела, буквально диктують, які вироби і в якому обсязі реалізовувати. Фактично тепер імпортна кондитерська продукція може претендувати не більше ніж на 15% всього білоруського ринку, так як з боку держорганів ведеться жорсткий контроль над виконанням квоти в 85% для білоруських виробників.

Співрозмовник в АВК розповів, що для того, щоб хоч якось поліпшити продаж білоруських кондитерських виробів, влада вирішила піти на крайні заходи і зобов'язала місцеві компанії продавати їх без націнки, пише видання.

Крім того, з білоруського ринку зараз витісняють такі транснаціональні компанії, як Sniсkers і Mars.

Як повідомлялося раніше, з початку квітня припинився експорт практично всіх видів кондитерських виробів через призупинення білоруської митниці їх оформлення та пропуску через кордон.

Проблеми з постачанням продукції відчували найбільші виробники кондитерських виробів в Україні: АВК, Roshen (Рошен) і «Конті».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus