USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.88

Українські жінки працюють за смішні зарплати, - експерт

31 Жовтня 2011 14:04
Українські жінки примудряються не лише працювати за смішну зарплату цілий день, а й у домі підтримувати ідеальний порядок, виховувати дітей та «доглядати» свою другу сильну половину.
Про це під час дискусії в рамках засідання «Живої бібліотеки» розповіла заступник директора Луцького міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Ольга Максим’як, - повідомили організатори заходу.
Цікавий факт: чоловіки вважають, що гендерної проблеми в Україні немає. Жінки ж думають навпаки. Але статистика говорить ось про що: більшість населення України (54%) – жінки. У той же час Україна займає 117 місце у світі по представництву жінок у політиці серед 134 країн. 98.6% жінок серед працівників дошкільних закладів, 84,5 % – в середніх школах.
Загалом, жінки працюють у соціально важливих, але низько оплачуваних державних секторах – соціальному, освітньому, медичному. Чоловіка, який іде у декретну відпустку або працює вихователем у дитсадку в українському суспільстві сприймають не інакше, як дивака.
На гендерну тему дискутували під час інтерактивного заходу «Жива бібліотека». «Жива книга», запрошена у гості, – керівник Волинської обласної громадської організації «Гендерний центр» Ярош Оксана.
За словами Оксани Ярош, усе ж таки «найпродуктивніший колектив – різностатевий, а у країнах, де високі посади в займають жінки, спостерігається високий рівень соціального розвитку».
«Нещодавно мій знайомий, який мешкає у Парижі, поділився, чому за десяток років проживання у Франції, він таки одружився з українкою. А пояснення дуже просте: у Франції чоловік та жінка мають рівні права, а, відповідно, й рівні обов’язки. У них немає поняття про те, що чоловік – це «сильна стать», а отже, він дуже втомлюється за день, а роль жінки – «домогосподарка». Українські ж жінки умудряються не лише працювати за смішну зарплату цілий день, а й у домі підтримувати ідеальний порядок, виховувати дітей та «доглядати» свою другу сильну половину», - розповіла заступник директора Луцького міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, модератор «Живої бібліотеки» Ольга Максим’як.
Довідково:
Інтерактивний захід «Жива бібліотека» на гендерну тему організована Луцьким міським центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді спільно з Волинським прес-клубом у рамках ІІІ-тьої щорічної «Школи громадського активіста: волонтерська платформа» та «Школи волонтерів» за підтримки факультету психології ВНУ імені Лесі Українки.
«Жива бібліотека» відкрита для усіх бажаючих.

У рамках цього проекту заплановано ряд тем, спрямованих на підвищення знань студентства, волонтерів, громадських діячів, педагогів з соціально-психологічної тематики. Формат «Живої бібліотеки» передбачає передачу практичного досвіду експертами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus