USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Українських полонених не було на борту збитого російського Іл-76, – Данілов

9 Лютого 2024 13:42
Секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що під час катастрофи російського літака Іл-76 в Бєлгородській області на борту не було українських військовополонених. Проте Україна не має достатньо інформації, чи живі наразі полонені, яких мали обміняти того дня.

Про це Данілов сказав в інтерв’ю виданню «Бабель».

«Чи були там наші полонені, я вам точно можу сказати – ні. Кажу це на основі того досвіду, який у нас був після Тегерану, і на основі того, що відбувалося далі. Якщо б це дійсно сталося, то кількість біологічного матеріалу, те, що називається, скажімо так, загиблі, було би в значній кількості», – заявив Данілов.

На його думку, росіяни обовʼязково б скористалися цією ситуацією та зафільмували її для телекартинки.

«Такого там не було, у них була заготовлена вся ця історія. І тому давайте дочекаємося, треба просто почекати. Якщо б це відбувалося, то, повірте, Лавров би в ООН так репетував, і вони б усе це показували. Їм нема чого показати, бо якщо б це сталося насправді, то була б зовсім інша картинка», – сказав секретар РНБО і додав, що в сучасному світі нічого приховати неможливо.

Як повідомляли, вранці 24 cічня в соціальних мережах і ЗМІ з’явилася інформація про падіння російського військово-транспортного літака Іл-76 в Бєлгородській області.

Російські чиновники та пропагандисти почали стверджувати, що на борту літака нібито перебували 65 полонених українських військовослужбовців, які перевозилися до Бєлгородської області для обміну.

Пізніше в цей день у Головному управління розвідки України заявили, що Україна не має достовірної та вичерпної інформації з приводу того, хто саме перебував на борту російського літака ІЛ-76 та в якій кількості.

Крім того, 24 січня Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна буде наполягати на міжнародному розслідуванні обставин падіння російського літака Іл-76.

Водночас Державний департамент США вважає не вартими довіри заяви Кремля щодо ураження російського Іл-76 з начебто українськими військовополоненими на борту.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 9 Лютого 2024 16:22
можна констатувати, що у нас тепер є не тільки явний прездент, ще й з'явився гавнокомандувач, купа брехунів по тєліку вєщають, один з них вже має звання хероя

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus