USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.96

Українських солдатів годуватимуть за 8 гривень на день

29 Березня 2011 16:42
Загальна сума, яку Міноборони заплатить за харчування особового складу військових частин і військових учбових закладів Збройних Сил України, складає понад 620 млн грн.

Про це інформує ТСН .

Годуватимуть українських солдатів чотири компанії. Як повідомляє "Вісник державних закупівель" це право отримали фірми: "Провідна продовольча компанія ВС", "Укрпродакорд ОР", ЧП "Артек-союз", "ОПТУКРПРОМ-ВР". За кожною з них будуть закріплені окремі військові частини, які вони зобов'язуються годувати, пише Дело.

Найбільше підопічних і, відповідно, найбільший бюджет - 260 млн грн. - отримала фірма "Провідна продовольча компанія ВС". Такий масштаб можна назвати великим успіхом для компанії, яка в 2010 році отримала значно менший бюджет від Міноборони, - на суму трохи більше 40 млн грн. При цьому компанія була створена в квітні 2009-го року. У її штаті на той момент знаходилися всього дві людини - директор і бухгалтер.

Протягом 2009 року значних фінансово-господарських операцій компанія не здійснювала, досвіду роботи з надання послуг харчування не мала, виробничі потужності були відсутні, статутний капітал складав 62,5 тис.

Окрім "Провідної продовольчої компанії ВС", армійськими годувальниками в 2011 році будуть "Укрпродакорд ОР" (62 млн грн.), ЧП "Артек-союз" (153 млн грн.), "ОПТУКРПРОМ-ВР" (146 млн грн.).

Нагадаємо, раніше міністр оборони Михайло Єжель заявляв, що Україна вивчає можливість відмови від системи залучення зовнішніх ресурсів в організації харчування військовослужбовців.

Збройні сили України перейшли на систему зовнішнього забезпечення харчуванням солдатів в 2007 році.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus