USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Український кіт в інстаграмі Брітні Спірс і кампанії Valentino: як пухнастик з Харкова став мемом

20 Грудня 2021 07:40
13-річний кіт із Харкова на ім’я Степан підкорив соцмережі: відео, на яких пухнастик сидить поряд із келихом вина, коктейлем або соком, набирають сотні тисяч переглядів у TikTok та Instagram.

У Степана майже мільйон підписників у TikTok і 769 тисяч фоловерів в Instagram, його постить Брітні Спірс, а нещодавно в кота замовив рекламу бренд Valentino, пише TheVillage.

Власниця кота Ганна розповідає, що прихистила його 13 років тому: «Я знайшла Степана ще маленьким кошеням на вулиці. Тоді була холодна зима, і я вирішила забрати його додому».

У 2020 році Ганна завантажила TikTok і побачила у стрічці багато відео з домашніми улюбленцями та вирішила, що теж буде викладати відео зі Степаном.

«Спочатку я знімала звичайні відео, на яких Стьопа лежить на дивані або підлозі, але вони не збирали багато переглядів. Усе почалося з відео з піцою, – пригадує дівчина. – На столі лежала велика піца, поряд на стільці сидів Степан із прикритими очима, ніби дрімав. Це мало такий кумедний вигляд, що я зняла його на відео. Потім додала сумну пісню та виклала кліп у TikTok».

Відео потрапило до рекомендацій і за тиждень набрало кілька мільйонів переглядів.
Степан часто відпочиває на цьому стільці. Учергове, коли кіт сидів біля столу, власниця вирішила поставити біля нього склянку з томатним соком і знову зняла це на відео.

«Річ у тім, що в Степана дуже кумедний і невимушений вираз мордочки, і на відео це має дуже смішний і милий вигляд. Наступний ролик також подивилися кілька мільйонів людей і багатьом так сподобалося, що я вирішила знімати далі та придумувати щось цікаве. Купила тістечко і знову зняла відео, де Стьопа сидить поряд із такою самою емоцією. Потрохи аудиторія почала збільшуватися», – провадить Ганна.

Після того як вона побачила, що відео зі Степаном викладають інста-сторінки з мільйонною аудиторією й ролики шерять багато людей, у тому числі відомі моделі, співаки й актори, створила Степану окрему сторінку в Instagram і почала викладати фото та відео кота туди. Станом на листопад 2021 року в Степана – 769 тисяч підписників в Instagram і майже мільйон фоловерів у TikTok.
«Аудиторія збільшувалася повільно, щоб акаунт став популярним, знадобився час. Активно підписуватися на сторінку люди почали лише пів року тому», – додає Ганна.

Як Степан знімає відео

Власниця розповідає, що попри поважний вік, Степан – активний кіт і полюбляє гратися.

«Стьопа дуже лагідний котик, постійно мурчить. Він справжній прилипало, любить залазити нам на руки, щоб ми його гладили. І дуже добре йде на контакт з іншими людьми», – розповідає Ганна.
Вона каже, що знімати відео зі Степаном дуже легко: «Стьопа спокійно сидить на стільці, знімання тривають від трьох до п’яти хвилин максимум».

Знімати відео з ним нескладно, а от придумати цікаву ідею для ролика буває важко, додає Ганна: «Зазвичай ідеї виникають спонтанно. Я роблю це для власного задоволення та щоб підняти настрій людям, тим більше, підписники постійно вимагають нових відео зі Стьопою. На нашій сторінці в Instagram є рубрика «П’ятниця зі Степаном», тому стараюся щоп’ятниці викладати кумедний ролик із ним. Людям подобається, а мені приємно від цього».

Як Степан рекламував Valentino та комунікував із журналістами

З жовтня цього року в Степана почали замовляти рекламу, але, за словами власниці, комерційних пропозицій небагато.

«Зазвичай просять привітати з днем народження від імені Степана. Втім нещодавно бренд Valentino замовив у нас рекламу, – каже дівчина. – Бренд виклав у своєму офіційному TikTok відео, на якому поряд із сумкою Valentino сидить Степан. Сумка, до речі, оригінальна».
Утім про дохід з реклами Ганна не розповідає.

Увага до кота Степана зросла після того, як його фото виклала в себе на сторінці співачка Брітні Спірс.

«Я підписана на Брітні й уранці випадково натрапила на фотку Степана в стрічці. Спочатку подумала: «О, мій Стьопа», а потім побачила, що це пост Брітні Спірс. Звичайно, я була шокована», – зізнається власниця котика.

Після цього Степаном почали цікавитися журналісти, кілька українських телеканалів зняли про нього сюжети.
Ганна каже, що її трохи непокоїть надмірна увага преси до Степана: «Ми часто відмовляємося виїжджати на знімання або в студії, бо я хвилююся за здоров’я Стьопи. Не хочу турбувати його зайвими зніманнями, бо він хоч і поводиться спокійно з журналістами, але я бачу, що хвилюється. Він домашній кіт і звик до спокійної атмосфери».

На запитання, чи планує розвивати соцмережі Степана далі, вона відповідає: «Звичайно, я буду продовжувати знімати відео, бо цього вимагає аудиторія. Але передусім мені важливо, щоб Стьопа прожив якомога довше – це головне».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Андрій Показати IP 20 Грудня 2021 10:54
Єдиний порядний хлопець у мас медіа.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus