USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Український літак в Криму обстріляли росіяни

13 Березня 2014 18:05
Росіяни в Криму з боку блокпоста біля Армянська відкрили вогонь у літак українських прикордонників. Атака сталася о 13:00 під час патрулювання літака Держприкордонслужби. Про це передає УНІАН з посиланням на Відділ з питань взаємодії зі ЗМІ Державної прикордонної служби України.

"Вперше прикордонний літак, на борту якого немає озброєння, був обстріляний з автоматичної зброї на цьому ж напрямку 8 березня. Тільки завдяки майстерності пілотів, які здійснили різкий маневр, знизилися на граничну висоту та змінили курс, вдалося вийти з сектору обстрілу", - заявили прикордонники.

А тим часом повідомляє ТСН, що до кордонів з Україною, а також у Крим Росія стягнула до 100 тисяч військовослужбовців, близько 550 танків, дві сотні літаків, 140 бойових вертольотів, понад 40 кораблів і катерів, більше двох тисяч бойових броньованих машин та ще чимало військової техніки. Такі підрахунки станом на п'яту годину ранку 13 березня зробила група "Інформаційний спротив", що займається висвітленням подій у Криму.



Про це на своїй сторінці у Facebook написав керівник Центру військово-політичних досліджень Дмитро Тимчук. Відповідно до інформації, війська Росії вже оточили кордони України з трьох сторін.

Розклад сил на території Білорусі: У дружній до Росії Білорусі активісти "Інформаційного спротиву" нарахували 48 тисяч білоруських військовослужбовців, до півтори тисячі танків, до 2,2 тисячі бойових броньованих машин, близько 1,3 тисячі артсистем, до 125 бойових літаків і два десятки ударних вертольотів. "Але застосування Збройних сил Білорусі проти України малоймовірне", - зазначає Тимчук. До північного кордону (Полісся) росіяни на території Білорусі стягнули дві групи бійців загальною кількістю до восьми тисяч чоловік. Там же зосереджено 170 танків, 520 бойових броньованих машин, 120 артсистем, 40 бойових літаків, 20 ударних гелікоптерів. Розклад сил на території Росії: Загалом угруповання Збройних сил Російської Федерації уздовж російсько-українського кордону, включаючи резерви, складають: - особового складу - близько 80 тис. (крім того, можливе залучення до двох тисяч козаків); - танків - до 270; - бойових броньованих машин - до 1980; - артсистем до – 380; - реактивних систем залпового вогню -до 18; - бойових літаків - до 140; - ударних вертольотів - до 90; - бойових кораблів і катерів - до 25. Найбільше техніки та військових на території Росії нині зосереджено на південному і південно-східному кордонах з Україною – у Ростовській області та Краснодарському краї.

)


Розклад сил російських військових на території Придністров'я: На територію Придністровської Молдавської Республіки переправили близько півтори тисячі військовослужбовців РФ. Розклад сил російських військових на території Криму в Україні: - особового складу - близько 19 тис.; - бойових броньованих машин - до 300; - артсистем до – 40; - бойових літаків - до 20; - ударних вертольотів - до 30; - кораблів - до 19.

Згідно з інформацією Міністерства закордонних справ України, станом на 10 березня в Криму перебувало 18 тис. 780 російських військовослужбовців. Російські військовослужбовці заблокували і вивели з ладу 40 із 56 об'єктів Державної прикордонної служби, захопили 20 об'єктів і заблокували 46 об'єктів державної інфраструктури. Зокрема, захопили чотири військових частині та заблокували ще 37, повідомляє "Інтерфакс-Україна". Нагадаємо, Росія дозволила політати на своїй території українському літакові-розвіднику. У повідомленні російської сторони йдеться, що, мовляв, "наші сусіди (Україна) переконаються в тому, що ніякої військової діяльності, що загрожує безпеці України, російські збройні сили на її кордоні не ведуть".
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Бульба Показати IP 13 Березня 2014 19:57
Если написано (на своїй сторінці у Facebook) - то это брехня. Фасебок в Украине никто не читает. (станом на 10 березня в Криму перебувало 18 тис. 780 російських військовослужбовців) - соглашение о Черноморском флоте позволяет России разместить в Крыму 25 тыс. военных
Анонім до Бульба Показати IP 13 Березня 2014 20:39
Ну прям таки і не читають, а майдан звідки зародився?!
454 Показати IP 13 Березня 2014 20:41
Навіщо провокувати людей повторюючи те, чого не було. Перший раз не зреагували, то треба повторити? Все як на майдані!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus