USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Український школяр виграв у Google 50 тисяч

6 Лютого 2014 12:59
9-річний школяр Роман Барабаш переміг у конкурсі "Дудл для Google". Учень 4 класу школи №7 міста Переяслав-Хмельницький намалював найкращий логотип для української версії пошуковика Google на тему "Україна моєї мрії". Школа, у якій навчається хлопець, отримала грант на розвиток та модернізацію у розмірі 50 тисяч гривень, - пише Gazeta.ua.

"Україна моєї мрії - це багата і незалежна держава, де кожна сім'я, в місті чи селі, почувається вільною і захищеною", - так підписав свою конкурсну роботу Роман Барабаш.

Друге місце посіла семикласниця Олена Харченко зі спеціалізованої школи-інтернату "Колегіум мистецтв у Опошні", селища Опошня Полтавської області. На третьому місці — робота Владислава Степаненко, учня 11 класу Спеціалізованої природничо-математичної школи І-ІІІ ступенів при Дніпропетровському національному університеті імені Олеся Гончара.

Конкурс логотипів на тему "Україна моєї мрії" оголосили три місяці тому. Участь у ньому взяли діти віком до 17 років. Всього на конкурс надійшло понад 10 тисяч робіт, які були розподілені у трьох вікових категоріях: 5-9 років, 10-13 і 14-17 років. Найкращих обрало почесне журі, до складу якого увійшли: музикант Святослав Вакарчук, спортсменка Катерина Серебрянська, видавець Іван Малкович, книжковий графік Владислав Єрко, майстер пісочної анімації Ксенія Симонова та художниця Євгенія Гапчинська.

У полуфінал увійшли 15 робіт — по п'ять у кожній категорії. Далі ці 15 робіт боролися за право вийти у фінал у онлайн-голосуванні.


Дудли — це святкові логотипи, які спонтанно змінюються на головній сторінці Google на честь річниць, подій, визначних особистостей тощо. Дудл Романа Барабаша уже можна побачити на головній сторінці українського Google.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
ага Показати IP 6 Лютого 2014 14:16
"Школяр виграв"... Школяр намалював - гроші виграла школа... по-нашому... ага..
Цікаво Показати IP 6 Лютого 2014 15:17
а що з цих 50 тис.грн. (грант) дісталося Роману і до чого тут школа ?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus