USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.75 9.90

Український пес-спортсмен став зіркою інтернету. ФОТО. ВІДЕО

10 Квітня 2013 13:16
Трет - перший у світі пес, який освоїв майстерність паркуру. Цей амстафф стрибає на п'ять метрів у довжину, підіймається на стрімкі стіни, легко долає високі паркани і буквально перелітає з однієї опори на іншу. Дресирує, а точніше виховує Трета 30-річний мешканець Чернівців Євген Єльчанінов, який займається фотографією, а у вихідні катається на сноуборді або велосипеді. Трет вже знявся в кіно та рекламі і став зіркою YouTube, - інформує Взгляд.

Друг на все життя за сто баксів

Сім років тому батьки Жені були категорично проти покупки пса бійцівської породи. Але хлопець хотів лише американського стаффордширського тер'єра і тільки пісочного забарвлення.

- Продавець переконував взяти інше, більш сильне цуценя - мовляв, з цього слабака не вийде нічого путнього. Якби він знав тоді, як помилявся.

За 800 гривень Женя придбав собі друга, якого вирішив назвати Трет - скорочено від «третій». (Женя ходив купувати пса разом з другом, звідси й виникла прізвисько). Трет виявився здатним і безконфліктним. Досі не навчений команді «фас», ніколи не шкіриться, катає дітей на санках, дозволяє тягати себе за вуха і хвіст. Господар вважає, що бійцівський потенціал собаки йому вдалося направити в спортивне русло.

- Трету було 8 місяців, коли я побачив його на холодильнику. Думав, що так стрибати вміють тільки кішки. У дворі знайшлося повалене триметрове дерево, яке стало снарядом для тренування пса. Десятки разів репетирували прохід, поки Трет не навчився буквально залітати на «місток». Стали перестрибувати невисокі парканчики, парапети, ямки, пізніше освоїли шкільну смугу перешкод, почали укріплювати лапи і опорно-рухову систему. Було видно, що пес від стрибків отримує справжнє задоволення.

Трет залишається еталоном

Освоївши з собакою кілька трюків, Женя зняв невелике відео і виклав його в інтернеті. Перший ролик під назвою «Трет - золотий пес із Чернівців» популярності не здобув.

- Друзі підказали назвати англійською. Я написав «Tret Parkour Dog» - і вже через тиждень мільйони користувачів обговорювали мою собаку. З усього світу писали листи, в соцмережах з'явилися групи, присвячені Трету, а хлопці з Сімферополя запропонували зробити окремий сайт і створити відеокурс про паркур для собак.

Свій тренінг Женя назвав Tret-style, щоб залишити ім'я друга в історії. Враховуючи великий потік прохань від іноземців, курс перевели на англійську.

- У Трета багато послідовників. Господарі викладають відео зі своїми вихованцями, стрибають всі - від такс до дворняжок. Але моя собака залишається еталоном в світі паркуру.

У минулому році Трет навіть зіграв головну роль у фільмі про паркуристів, який знімали в Москві.

- Після поїздки пес став ще сміливішим. У фільмі йому потрібно було стрибати в Москву-ріку і долати багато дуже високих перешкод. А камери Трет любить з дитинства. Знає, що вся увага звернена на нього, і викладається на всі сто.

Правда, в холодну пору року артист гуляє по місту на повідку і долає тільки нескладні бар'єри. Активні заняття вимагають сухої і теплої погоди, інакше собака може посковзнутися і вивихнути лапу, що кілька разів траплялося по молодості і від браку досвіду.

Член сім'ї

Дивно, що Женя зумів натренувати пса, не прочитавши жодної книги по дресурі.

- Я навчився розуміти Трета так, як його розуміла б інша собака. Завжди йду за його бажаннями, ніколи не примушую тренуватися.

З появою Трета життя фотографа круто змінилася. Активні тригодинні тренування змушують більше рухатися, так що довелося навіть кинути палити. Пес не любить гучну музику, і з цим теж доводиться рахуватися. Всупереч побоюванням, спільну мову з Третом знайшла і Женіна дівчина Леся. Каже, що їх діти будуть спати з вихованцем - тепліше місця в домі не знайти. У квартирі у 32-кілограмового пса є окремий диванчик. Харчується він виключно здоровою їжею: гречка, рис, овочі і лівер. Солодке і обожнюваний собакою сир - тільки по святах. 20 травня знаменитість святкуватиме семиріччя - і тоді вже поласує вдосталь.


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
для Трета Показати IP 10 Квітня 2013 22:23
супер- пес та супер-тренер! респект!
Корінний лучанин Показати IP 10 Квітня 2013 22:27
ПРОСТО СУПЕР!! Я в захопленні!!! БЕРЕЖІТЬ ПСА!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus