USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.92

Українці, які не мають житла, зможуть взяти іпотеку під 7% з 1 серпня. Мінекономіки розкрило деталі

6 Липня 2023 15:06
Українці, які не мають житла, зможуть взяти участь у програмі «єОселя» та взяти пільговий іпотечний кредит із річною ставкою 7% у гривні з 1 серпня.

Про це повідомило Міністерство економіки.

«З 1 серпня запускаємо наступний етап державної програми єОселя і збільшуємо кількість українців, які можуть скористатись нею та придбати житло. Ветерани війни, учасники бойових дій, внутрішні переселенці, які змушені були переїхати через війну в більш безпечні регіони, та люди, які не мають свого житла, можуть подати заявку через застосунок Дія на отримання іпотечного кредиту під 7%», – повідомила перший віцепрем’єр-міністр – міністр економіки Юлія Свириденко.

Зокрема, подати заявку на участь у програмі зможуть:

ветерани війни та члени їх сімей; учасники бойових дій, особи з інвалідністю внаслідок війни, сім’ї загиблих (померлих) ветеранів війни, а також сім’ї загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України;

інші громадяни України, які не мають власної житлової нерухомості, або у власності яких менше ніж 52,5 кв. метра для сім’ї з однієї особи (одинока особа) та додатково 21 кв. метр – на кожного наступного члена сім’ї, за виключенням житла на тимчасово окупованих територіях.

Зазначені категорії громадян зможуть взяти участь у програмі «єОселя» на таких умовах:

фіксована річна ставка у гривні – 7%;

перший внесок – від 20%;

термін кредитування – до 20 років;

придбати можна квартиру у будинку, що будується, або не старшому за три роки на момент укладення договору.

Якщо людина захоче придбати житло, що будується, вона зможе це зробити лише у забудовників, які акредитовані банками-учасниками програми.

У рамках «єОселі» допускається кредитування виключно за такими моделями фінансування, коли покупець стає власником майнових прав на житло, що будується, під час оформлення кредиту. Мінекономіки зазначає, що така модель роботи забезпечує захист прав позичальників «єОселі» при купівлі квартири на первинному ринку в об’єктах, що будуються.

Банками-партнерами «єОселі» є Ощадбанк, Приватбанк, Укргазбанк, Глобус банк та Sky Bank, ще декілька банків-партнерів знаходяться на стадії інтеграції із «Дія» та скоро долучаться до реалізації програми.

Програму реалізує Міністерство економіки, Міністерство цифрової трансформації та ПрАТ «Укрфінжитло».

У жовтні 2022 року уряд запустив програму доступної іпотеки «єОселя» для військових, правоохоронців, вчителів, медиків та науковців з іпотекою під 3%.

За даними Мінекономіки, на сьогодні вже видано майже 1700 кредитів на суму понад 2,3 млрд гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Майстрим Показати IP 6 Липня 2023 18:54
Дичь це повна Дичь 7%річних треба 7% від суми

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus