USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Українці можуть оформити ID-картку в Польщі з 14 років

10 Лютого 2023 06:47
Для українців, які перебувають у Польщі, стала доступною послуга оформлення першого паспорта у вигляді ID-картки з 14 років.

Про це повідомила Державна міграційна служба України.

Зазначається, що оформити цю ID-картку можна в підрозділах ДП «Документ» у Варшаві, Кракові, Ґданську чи Вроцлаві.

Для оформлення паспорта треба мати належні документи – свідоцтво про народження; паспорт громадянина України одного або двох з батьків; довідку про реєстрацію місця проживання (за наявності); РНОКПП або повідомлення про відмову від його прийняття (за наявності).

Для зручності громадян прийом заяв на оформлення паспортних документів можливий і за попереднім записом, і в порядку «живої черги».

«Оплата (сервісні послуги підприємства) здійснюється безпосередньо на місці – за допомогою сервісу онлайн-оплати послуг. Для цього при собі необхідно мати смартфон та банківську картку або її реквізити (оплата готівкою наразі недоступна)» – зауважили в установі.

У ДМСУ також звернули увагу на те, що ID-картка вперше з 14 років виготовляється впродовж 20 робочих діб. Під час отримання готової ID-картки проводиться процедура верифікації, тому присутність особи, на ім’я якої оформлено документ – обов’язкова.

«У разі неотримання громадянином паспорта протягом трьох місяців з дня його надходження до центру «Паспортний сервіс», готовий документ повертається територіальному підрозділу ДМС для подальшого зберігання», – йдеться у повідомленні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus