USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Уряд спростив процедуру оформлення паспорта громадянина України

3 Листопада 2021 19:10
Кабінет Міністрів затвердив зміни, які спростять процедуру оформлення паспорта громадянина України. Нові норми почали діяти від 2 листопада.

Про це повідомляє ТСН з посиланням на Державну міграційну службу України.

Відтепер оформити ID-картку можна за місцем звернення, не за місцем реєстрації. Також оформити ID-картку можуть особи, щодо яких обрано запобіжний захід. Крім того, отримати паспорт можуть ті особи, які виїхали на постійне проживання за кордон.

Як зазначають у міграційній службі, під час першого оформлення паспорта у 16-18 років тепер будуть видавати реєстраційний номер облікової картки платника податків. Тож для додаткового оформлення не доведеться навідуватись до податкових органів.

Які ще є зміни у процедурі оформлення паспорта:

Оформити ID-картку та одночасно знятися з консульського обліку в закордонній дипломатичній установі.

Під час оформлення ID-картки замість документа про присвоєння РНОКПП особа може подати дані про РНОКПП, які внесені до паспорта або свідоцтва про народження. Після запровадження технічної можливості у територіальному органі/ територіальному підрозділі ДМС провести перевірку відповідності таких даних у Державному реєстрі фізичних осіб–платників податків.

Особи, які оформлюють паспорт вперше після досягнення 18 років та у яких відсутнє свідоцтво про народження, можуть подати замість нього витяг з Державного реєстру актів цивільного стану громадян про державну реєстрацію народження.

У відомстві зауважують, що спростили також процедуру встановлення особи. Йдеться, зокрема, про осіб, які проживають на тимчасово окупованій території України. Також збільшили до трьох років термін зберігання паспорта у разі його неотримання заявником. Раніше паспорт зберігали лише один рік.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus