USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.90

Українці можуть отримати посвідчення водія ще в трьох країнах Європи

21 Листопада 2023 21:56
З 20 листопада сервіс міжнародної доставки посвідчення водія став доступним для українців у Чехії, Німеччині та Італії. Раніше ця послуга була доступна лише на території Польщі.

Як повідомляє пресслужба Головного сервісного центру МВС, щоб скористатися послугою, необхідно зайти в електронний кабінет водія, вказати причину обміну посвідчення, обрати міжнародну доставку та сплатити послугу. Після опрацювання заявки документ відправлять «Укрпоштою».

Зазначається, що загальна вартість послуги становитиме орієнтовно 1300 гривень.

«Ця опція актуальна для тих осіб, які хочуть обміняти своє посвідчення отримане вперше на два роки, загубили чи пошкодили документ, або змінили персональні дані», – йдеться в повідомленні.

Читати ще: Як обміняти посвідчення водія при зміні персональних даних. Роз'яснення МВС

З жовтня 2023 року українці можуть замовити онлайн обмін посвідчення водія з доставкою за межі країни. Цей сервіс став доступним для осіб, які проживають у Польщі. Термін міжнародної доставки становить близько 15 днів. Орієнтовна вартість посвідчення водія – 311 грн за бланк та адмінпослугу. Логістичні витрати поштовим перевізником за кордон складатимуть – 960 грн.

У листопаді в державному застосунку «Дія» вдосконалили послугу заміни посвідчення водія. Так, українці можуть замовити доставку посвідчення водія кур’єром або на відділення «Укрпошти» в «Дії». Послуга доступна як для водіїв-новачків, так і для автовласників, які хочуть змінити пластикове посвідчення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 21 Листопада 2023 23:33
Якось та новина не в'яжеться із ТЦК.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus