USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Українці можуть отримати водійське посвідчення у 27 країнах Європи, – МВС

11 Березня 2024 19:58
Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко повідомив, що сервіс міжнародної доставки водійських посвідчень вже доступний для українців у Швеції, Грузії, Португалії, Греції та Норвегії.

«Міжнародна доставка водійського посвідчення вже у 27 країнах Європи, – зазначив він.

За словами Клименка, цей сервіс було запущено майже п’ять місяців тому, щоб українці за кордоном могли швидко і зручно обміняти водійські документи.

Читати ще: Спецодяг та телефони. На Волині організували схему продажу водійських прав, як у шпигунських фільмах

Міністр додав, що українці обміняли вже понад 5 тис. водійських документів за допомогою послуги міжнародної доставки. Оформити заявку можна через «кабінет водія».

Із жовтня 2023 року українці можуть онлайн замовити обмін посвідчення водія з доставкою за межі країни. Спочатку цей сервіс став доступним для осіб, які проживають у Польщі. З часом ця послуга стає доступною у все більшій кількості країн, і зокрема, у Чехії, Німеччині та Італії.

Читати ще: Як обміняти посвідчення водія при зміні персональних даних. Роз'яснення МВС

Термін міжнародної доставки становить близько 15 днів. Орієнтовна вартість посвідчення водія – 311 грн за бланк та адмінпослугу. Логістичні витрати поштовим перевізником за кордон складатимуть – 960 грн.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus