USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Українці наблизилися до безвізового режиму з ЄС

13 Травня 2014 13:52
Верховна Рада схвалила низку законів, які необхідні для виконання другого етапу плану про лібералізацію візового режиму з ЄС, інформує Українська правда.

Зокрема парламент прийняв скандальний закон щодо запобігання та протидії дискримінації в Україні, до якого було багато зауважень особливо у "Свободи".

За нього проголосували з другої спроби 272 депутати після того, як з нього забрали кілька норм, довкола яких велися найбільші суперечки.

Законом визначено терміни "дискримінація", "непряма дискримінація", "пособництво у дискримінації", але вилучили із нього норму про "оголошений намір про дискримінацію", яка хвилювала свободівців.

Законом також розширено перелік ознак, дискримінація за якими забороняється та прописані форми дискримінації.

Підтримали депутати також ще один "візовий" закон щодо державної антикорупційної політики.

За це закон проголосували 228 народних депутатів.

Закон є частиною плану дій для візової лібералізації. Він приводить українські норми щодо покарання за корупцію до міжнародних стандартів. Зокрема запроваджується кримінальна відповідальність за порушення у держсекторі та корупцію у приватному секторі.

Згідно із законом, пропозиція та обіцянка хабара стануть кримінальними злочинами, а за надання недостовірних даних у деклараціях передбачена адмінвідповідальність.

Закон дасть змогу запровадити зовнішній контроль за достовірністю даних у деклараціях щодо майна, доходів та витрат.

Як заявив голова парламенту Олександр Турчинов, після прийняття цих законів, Україна фактично виконує другий етап Плану щодо лібералізації візового режиму.

З його слів, після цього можна чекати, що безвізовий режим з ЄС може бути запроваджений уже до кінця поточного року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Наталя Показати IP 13 Травня 2014 15:18
Напишіть шановні ВН, як гарно розвели молдаван із безвізовим режимом. Так, їм ввели безвізовий режим, проте це виключає можливість працевлаштуватися в ЄС, виїзд можливий лише за умови наявності біометричного паспорту і...варто при виїзді заходити на сайт консульства країни в яку плануєш поїхати, адже ще обов'язковим є пред'явлення чеків, про оплату за проживання, зворотній квиток, платоспроможність і т.д. Тобто ті документи, що входили у перелік при отриманні візи. Де ж повне журналістське розслідування, а не просто вершок айсберга??? Що ж ви такі непрофесійні журналісти!!!!
Українець Показати IP 13 Травня 2014 16:47
От і добре що наблизились. Надоїло чекати в дорожній карті на розгляд питання про постановку в чергу претендентів на погодження змін законів для організації міжнародної комісії з питань членства в ... Тепер у моїх правнуків може буде безвізовий режим. Али чи тоді Європа буде?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus