USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

Українці побачать у серпні рідкісний блакитний Супермісяць

1 Серпня 2023 00:19
У серпні українці зможуть спостерігати за космічним явищем. Одразу два супермісяці будуть в останньому місяці літа.

Перший яскравий Супермісяць можна побачити уже 1 серпня. Він буде за 357 530 км від нас, пише Associated press.

30 серпня зможемо споглядати блакитний Супермісяць. Він наблизиться досить близько до Землі і відстань сягатиме 357 344 кілометри.

«Теплі літні ночі – ідеальний час, щоб спостерігати, як повний місяць сходить на східному небі за лічені хвилини після заходу сонця. І це відбувається двічі в серпні», – каже астрофізик НАСА у відставці Фред Еспенак.

За умови ясного неба, бінокль або телескоп на подвір’ї можуть підсилити враження, каже Еспенак.

Востаннє два повних супермісяці в одному місяці прикрашали небо в 2018 році. За словами італійського астронома Джанлуки Масі, засновника проекту «Віртуальний телескоп», це не повториться до 2037 року. Масі організує пряму інтернет-трансляцію супермісяця у вівторок ввечері, коли супутник Землі сходитиме над Колізеєм у Римі.

«Я планую зафіксувати всю красу цього явища. Сподіваюся, що це передасть емоції нашим глядачам. Супермісяць дає нам чудову можливість підняти голову і відкрити для себе небо», – заявив Масі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
123 Показати IP 1 Серпня 2023 02:24
Побачуть???

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus