USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Українці почали частіше купувати товари через інтернет. ІНФОГРАФІКА

30 Травня 2016 10:20
Замовлення через інтернет виросли на 39 відсотків. Експерти вважають, що це втеча від кризи.

Незважаючи на кризу, в Україні зростає середній чек на покупки в інтернеті. Згідно з дослідженням компанії EVO, за останні два роки сума одного замовлення зросла на 39 відсотків. Тобто, якщо в 2014-му середній чек онлайн-шопінгу становив 550 гривень, то вже в цьому році він досяг 900 гривень, - повідомляє "Сегодня".

Як зазначають аналітики, онлайн-покупки залучають українців не випадково, адже шопінг тут дешевший, ніж у звичайних магазинах. Крім того, середній чек в інтернет-магазинах зростає повільніше, ніж інфляція. "В минулому році споживчі товари подорожчали на 43 відсотки в порівнянні з 2014. У той же час середня сума онлайн-покупок збільшилася на 16 відсотків. Такі тенденції впливають і на поступове зростання товарообігу в мережі", – зазначає директор з маркетингу EVO Олексій Філановський.
Самі українці підтверджують, що під час кризи почали активніше користуватися простори інтернету, причому ця мода торкнулася не тільки молодь, а й старше покоління. "Нещодавно потрапила в невелику ДТП і довелося купувати нове дзеркало для авто. На авторинку не змогла знайти потрібну модель. Довелося шукати потрібний товар в інтернеті. Замовляли і в Житомирі, і в Одесі. Тільки на п'ятий раз прийшла та модель дзеркала, яку шукала, – розповідає 70-річна киянка Марія Онищенко. – Я часто замовляю в інтернеті садові прилади, техніку. Це зручно, тому що навіть якщо заплатила за товар і він не підійшов, то завжди протягом двох тижнів можу його повернути. Але, щоб не було обману з боку продавців, потрібно перевіряти репутацію магазинів за відгуками". А 40-річний Євген Сидоренко з Миколаєва пояснює, що в інтернеті його батьки купують масу товарів – від добрив до одягу: "Вони роблять хитро: спочатку шукають потрібну в магазині або на ринку, а потім шукають аналоги в інтернеті. Таким чином, вони економлять мінімум 30-50 відсотків".

Українців в інтернеті активно цікавлять продукти і напої, дорослий і дитячий одяг, товари для будинку, електроніка, книги, подарунки, матеріали для ремонту, сільгоспобладнання, авто- і мототехніка і ін. Причому для наших покупців як і раніше актуальні і товари саме українського виробництва: сумки, прикраси, пояси, блузи або футболки. Що цікаво, попит на український хендмейд настільки високий, що, згідно з оцінками аналітиків EVO, кожна четверта покупка – українського виробництва. Експерти пояснюють високу затребуваність нашого хендмейду умінням виробників швидко адаптуватися до смаків і потреб аудиторії.

Експерти вважають, що перехід на цифровий шопінг є хорошою антикризовою стратегією. "В інтернеті дійсно можна купити товари дешевше десь на 20-30 відсотків – за рахунок відсутності, як в класичному ритейлі, оренди приміщень, зарплат продавцям, комунальних рахунків. І потрібно враховувати жорстку конкуренцію між інтернет-магазинами. В Україні цей напрям розвиватиметься і далі за рахунок розробки мобільних і планшетних додатків, а також 3D-примірочних", – зазначив керівник секретаріату Ради підприємців при Кабміні Андрій Забловський.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
ВАСЯ Показати IP 30 Травня 2016 10:42
Л*хі і в інтернеті переплачують, купити кота в мішку?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus